1. Haberler
  2. Gündem Haberleri
  3. İzmir’de Yüksek Kar Vaadiyle Dolandırıcılık Skandalı: Banka Şube Müdürü Gözaltına Alındı!

İzmir’de Yüksek Kar Vaadiyle Dolandırıcılık Skandalı: Banka Şube Müdürü Gözaltına Alındı!

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

İzmir’de yüksek kar vaadiyle iş ve spor dünyasından 10 kişiyi 300 milyon lira dolandırdığı iddia edilen bir bankanın şube müdürü olan 48 yaşındaki Hatice Ö., intihar girişiminde bulunduktan sonra psikiyatri servisine yatırıldı. Hatice Ö., para topladığı kişilere yatırım yapmadığı ortaya çıkınca iş insanları tarafından dolandırıldığını fark edilmiş ve şikayetler sonucunda polis tarafından gözaltına alınmıştır.

Polis, Hatice Ö.’nün evinde intihar girişiminde bulunduğunu ve hastaneye kaldırıldığını tespit etmiştir. Psikiyatri servisine yatırılan Hatice Ö.’nün durumunun ifade vermeye uygun olmadığı belirtilmiş, aynı zamanda banka personeli E.Y. ile döviz bürosu çalışanı A.A. da gözaltına alınmıştır. Banka şubesinde ve döviz bürosunda yapılan aramalarda belirli mal varlıklarına el konulmuştur.

Döviz bürosunun sahibi Serkan Çelik’in ifadesinde, paraları dövize çevirip geri verdiğini belirttiği ve suçlamaları kabul etmediği ortaya çıkmıştır. Nöbetçi sulh ceza hakimliği tarafından tutuklanan Serkan Çelik’in mal varlıklarına da el konulmuştur. İfadeleri alınan banka personeli E.Y. ile döviz bürosu çalışanı A.A. ise yurt dışına çıkış yasağıyla serbest bırakılmıştır.

Hastanede tedavisi tamamlanan Hatice Ö., ifadesinde borçları ve işlerindeki mali zorluklar nedeniyle bu yola başvurduğunu belirtmiş, suçsuz olduğunu iddia etmiştir. Tedavi sürecinin ardından gözaltına alınan Hatice Ö., polis işlemlerinin ardından adliyeye sevk edilmiştir. Hatice Ö.’nün, para topladığı iddia edilen kişilere usulsüz işlem yapmadığı, bankacılık faaliyetleri çerçevesinde işlem yaptığını savunduğu öğrenilmiştir. Son olarak, Hatice Ö.’nün adli süreci devam etmektedir.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
İzmir’de Yüksek Kar Vaadiyle Dolandırıcılık Skandalı: Banka Şube Müdürü Gözaltına Alındı!
Yorum Yap

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

İa Haber ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin