1. Haberler
  2. Gündem Haberleri
  3. İzmir’de Yürüyen Merdiven Faciası! 11 Vatandaş Yaralandı – Makine Mühendisleri Odası Açıkladı: “Tespit Edilen Uygunsuzluklar Hızla Giderilmeli”

İzmir’de Yürüyen Merdiven Faciası! 11 Vatandaş Yaralandı – Makine Mühendisleri Odası Açıkladı: “Tespit Edilen Uygunsuzluklar Hızla Giderilmeli”

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

İzmir Büyükşehir Belediyesi’ne bağlı olan Metro A.Ş tarafından işletilen Üçyol Metrosu’nda meydana gelen kaza, yürüyen merdivenlerin aniden ters yönde hareket etmesiyle 11 vatandaşın yaralanmasına neden oldu. Belediye yetkilileri, kazayla ilgili soruşturma başlatırken Makine Mühendisleri Odası İzmir Şubesi de konuyla ilgili açıklamalarda bulundu.

Kazanın nedeni olarak belirlenen dişli aşınması, merdiven basamaklarına hareket veren mekanizmada meydana gelen boşluk nedeniyle basamaklara iletimin durması ve aşağı yönde hızlanarak ters yönde hareket etmeye başlaması olarak açıklandı. Bu durum, yolcuların ağırlığı ve yer çekiminin etkisiyle kazaya yol açtı.

Makine Mühendisleri Odası raporunda, yürüyen merdiven ve yolların genellikle kamuya açık alanlarda kullanıldığı ve birçok kaza riski taşıdığı vurgulandı. Bakım eksikliği, yetersiz denetimler ve kullanıcı hataları gibi faktörlerin kazalara davetiye çıkardığı belirtildi. Bu nedenle, yürüyen merdiven ve yolların düzenli bakım ve denetimlerinin yapılması gerektiği vurgulandı.

Yasal periyodik kontrollerin yılda en az bir defa yapılması gerektiği belirtilen raporda, bu kontrollerin güvenlik standartlarına uyumu kontrol ettiği ve olası arızaların erken tespit edilerek önlenmesini sağladığı ifade edildi. Ayrıca, yürüyen merdiven ve yolların uzun ömürlü ve güvenli bir şekilde kullanılabilmesi için düzenli denetimlerin hayati önem taşıdığı vurgulandı.

Periyodik kontrollerin sıklığının artırılması ve kamusal alanlarda bulunan yürüyen merdiven ve yolların sıkı denetim altında tutulması, kazaların önlenmesine yardımcı olacağı belirtildi. Ayrıca, bakım faaliyetlerinin ayda en az bir kez yapılması gerektiği ve bu süreçte birçok emniyet unsuru ve ekipmanın kontrol edilmesi gerektiği vurgulandı.

Raporun sonuç bölümünde ise kullanıcıların yürüyen merdiven veya yolları kullanırken kurallara uyması ve tehlikeli davranışlardan kaçınması gerektiği belirtildi. Özellikle kamusal alanlarda bulunan yürüyen merdiven ve yolların düzenli bakım ve denetimlerle güvenli hale getirilmesinin önemi vurgulandı.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
İzmir’de Yürüyen Merdiven Faciası! 11 Vatandaş Yaralandı – Makine Mühendisleri Odası Açıkladı: “Tespit Edilen Uygunsuzluklar Hızla Giderilmeli”
Yorum Yap

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

İa Haber ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin