1. Haberler
  2. Gündem Haberleri
  3. İzmir’deki Radyoaktif Temizlik Skandalı! AK Partili Vekilden Sert Tepki

İzmir’deki Radyoaktif Temizlik Skandalı! AK Partili Vekilden Sert Tepki

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

İzmir’in Gaziemir ilçesinde bulunan bir kurşun fabrikasının bahçesinde uzun süredir gömülü olan radyoaktif maddeler, Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’nın denetiminde çıkarılmaya başlandı. TMMOB’a bağlı meslek odaları, bölgeyi ‘İzmir’in Çernobili’ olarak adlandırarak yapılan temizlik çalışmalarının yeterince şeffaf ve doğru yapılmadığını öne sürdü. Bu duruma tepki gösteren AK Parti İzmir milletvekili Mahmut Atilla Kaya, radyoaktif kirliliğin sorumlusunun TMMOB ve İzmir Büyükşehir Belediyesi olduğunu iddia etti.

Mahmut Atilla Kaya, konuyla ilgili sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, kurşun fabrikasına ruhsat verenin İzmir Büyükşehir Belediyesi olduğunu belirtti. Kaya, CHP’li İzmir Büyükşehir Belediyesi ve TMMOB’un çevreyi kirleten firmaya karşı sessiz kaldığını ve kolladığını savundu. Çevreyi kirleten firmayı koruyup kollayanların şimdi suçluluk psikolojisiyle seslerini yükselttiklerini vurgulayan Kaya, sürecin şeffaf bir şekilde devam ettiğini ve radyoaktif atıkların temizlenerek tehlike oluşturmayacak şekilde imha edileceğini belirtti.

Nükleer Düzenleme Kurulu’nun 08.03.2023 tarihli ve 2023-15/4 sayılı kararının ardından radyoaktif atıkların çıkarılması ve temizlik çalışmalarının başlatıldığı bölgede yapılan işlemlerin Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı tarafından denetleneceği açıklandı. Atık işleme tesisine gönderilecek olan radyoaktif atıkların lisanslı tesislerde imha edileceği ve toprak kirliliği çalışmalarının da bakanlık tarafından belirlenen firmalar aracılığıyla yapılacağı ifade edildi. Süreçle ilgili detaylı planlamaların yapıldığı ve yapılacak olan çalışmaların bakanlık ve ilgili kurumlar tarafından denetleneceği vurgulandı.

Mahmut Atilla Kaya, CHP’li İzmir Büyükşehir Belediyesi ve TMMOB’un çevreyi korumak konusunda yetersiz kaldığını ve kirletilirken sessiz kaldıklarını ifade etti. Kaya, sürecin doğru bir şekilde ilerlediğini ve bölgedeki radyoaktif maddelerin zararsız hale getirilmesi için gerekli adımların atıldığını belirtti. Çevre kirliliği konusunda duyarlı davranılması gerektiğini vurgulayan Kaya, sürecin titizlikle takip edileceğini ve bölgenin tekrar doğaya kazandırılacağını dile getirdi. Sürecin şeffaf bir şekilde yürütülmesi ve bölgenin güvenli hale getirilmesi için ilgili tüm kurum ve kuruluşların işbirliği içinde çalıştığı bilgisine yer verildi.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
İzmir’deki Radyoaktif Temizlik Skandalı! AK Partili Vekilden Sert Tepki
Yorum Yap

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

İa Haber ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin