1. Haberler
  2. Gündem Haberleri
  3. İzmir’in Akciğerleri Yamanlar Dağı Alev Alev! Drone Fotoğrafları Ortaya Çıktı

İzmir’in Akciğerleri Yamanlar Dağı Alev Alev! Drone Fotoğrafları Ortaya Çıktı

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

İzmir’in Yamanlar Dağı’nda meydana gelen yangının boyutları, gün ağardığında drone’larla çekilen fotoğraflarla ortaya çıktı. Tarım ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı, yangının 3 kişinin piknik amaçlı yaktıkları ateşten kaynaklandığını açıkladı. Yangın, Sancaklı Mahallesi yakınındaki dik vadiler ve sarp alanlar nedeniyle söndürülmesi zor bir bölgede devam ediyor. Orman yangınlarına müdahale etmek için 3 uçak ve 14 helikopter sevk edildi.

Yumaklı, Türkiye genelinde 72 yangın çıktığını ve bu yangınlara 8 uçak ve 14 helikopterle müdahale edildiğini belirtti. Muğla Milas yangının kontrol altına alındığı, ancak Aydın, Bolu, Karabük ve Manisa gibi bölgelerde aktif yangınların devam ettiğini söyledi. Gün içinde çıkan yeni yangınlar, genel müdahale gücünü zorluyor.

Orman yangınları nedeniyle birçok kişi tahliye edildi ve evler zarar gördü. İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, yangınlardan sorumlu tutulan kişilere karşı sert önlemler alındığını açıkladı. Yangınların kontrol altına alınması için yoğun çaba harcanırken, vatandaşların dikkatli olması ve herhangi bir kıvılcım yaratmamaları konusunda uyarılarda bulunuldu.

Tarım ve Orman Bakanı Yumaklı, meteorolojik koşulların yangınları zorlaştırdığını belirterek, vatandaşlardan dikkatli olmalarını istedi. Yangınlar nedeniyle 1440 kişi İzmir’de tahliye edildi ve tedbir amaçlı güvenli alanlara götürüldü. Türk Kızılay, afet bölgelerine destek sağlayarak yangın söndürme çalışmalarına destek veriyor ve ihtiyaç sahiplerine yardım elini uzatmaya devam ediyor.

Azerbaycan Cumhurbaşkanı Aliyev, Türkiye’ye geçmiş olsun dileklerini ileterek, yangın söndürme uçağı gönderme kararı aldıklarını bildirdi. Cumhurbaşkanı Erdoğan da bu desteğe teşekkür ederek, uluslararası dayanışmanın önemine vurgu yaptı. Orman yangınlarına karşı verilen mücadele devam ederken, tüm vatandaşlarımızın dikkatli olması ve yangın riskini en aza indirmesi gerekmektedir.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
İzmir’in Akciğerleri Yamanlar Dağı Alev Alev! Drone Fotoğrafları Ortaya Çıktı
Yorum Yap

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

İa Haber ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin