1. Haberler
  2. Gündem Haberleri
  3. Jandarma ekipleri lüks villalarda çökertti! Dolandırıcı şebeke adım adım takip edildi!

Jandarma ekipleri lüks villalarda çökertti! Dolandırıcı şebeke adım adım takip edildi!

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

İzmir merkezli 3 ilde, jandarma ekipleri tarafından gerçekleştirilen operasyon sonucunda ‘nitelikli dolandırıcılık’ suçuna karışan bir şebeke çökertildi. Operasyon kapsamında 11 kişi gözaltına alındı. Bu kişiler arasında bir oyuncu, 17 yaşındaki ‘Zeus’ kod adlı hacker ve firari olup 47 suçtan aranması bulunan şebeke lideri C.A. da yer almaktaydı. Operasyona komandolar da destek verdi.

Şebekenin faaliyet gösterdiği İzmir, Aydın ve Balıkesir’deki villalar kiralayarak bilişim sistemleri üzerinden vatandaşları dolandırdığı belirlendi. Jandarma ekipleri, teknik ve fiziki takip sonucunda şebekenin bulunduğu adresleri tespit etti ve eş zamanlı operasyon düzenledi. Komandoların da katıldığı operasyonda 11 şüpheli gözaltına alındı.

Operasyon sırasında Çeşme ilçesindeki lüks villada koruma amaçlı bulunan ‘Pitbull’ cinsi köpekler için bir veteriner de operasyona katıldı. Şebeke lideri C.A. da gözaltına alınanlar arasındaydı ve hakkında 47 ayrı suçtan yakalama kararı olduğu ortaya çıktı. Şebeke liderinin sahte avukat kimliği taşıdığı belirtildi.

Şebekenin günlük 5 milyon TL’ye yakın kazanç elde ettiği ve içerisinde bir kadın oyuncunun da bulunduğu bilgisi paylaşıldı. Ayrıca, 17 yaşındaki hacker olan ‘Zeus’ kod adlı çete üyesinin, dolandırılacak kişilerin bilgilerini yasa dışı yollarla elde ettiği ve bilgisayarında bu kişilere ait dosyalar bulundurduğu ifade edildi.

Operasyon sırasında Çeşme ilçesinde yapılan aramalarda çok sayıda elektronik eşya, uyuşturucu madde ve dolandırıcılık için kullanılan malzemeler ele geçirildi. Yakalanan 11 şüpheli, sorgulanmak üzere İzmir İl Jandarma Komutanlığı’na götürüldü. İşlemlerin tamamlanmasının ardından adliyeye sevk edilecekler.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
Jandarma ekipleri lüks villalarda çökertti! Dolandırıcı şebeke adım adım takip edildi!
Yorum Yap

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

İa Haber ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin