1. Haberler
  2. Ekonomi
  3. Japonya Otomobil Devlerinde Usulsüzlük Skandalı: Başkan Değişikliği Geliyor!

Japonya Otomobil Devlerinde Usulsüzlük Skandalı: Başkan Değişikliği Geliyor!

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Japonya Ulaştırma Bakanlığı, Toyota, Mazda, Yamaha, Honda ve Suzuki’nin belirli araç modelleri için sertifikalandırma başvurularında usulsüzlük tespit ettiğini duyurdu. Otomobil üreticilerinin araçların sertifikasyonu için yaptıkları başvurularda yanlış veya manipüle edilmiş test verileri sundukları ortaya çıktı. Arazi, Altyapı, Ulaştırma ve Turizm Bakanlığı, otomobil firmalarının hileli güvenlik testi sunmakla suçlandığını ve yolsuzlukları kabul ettiklerini bildirdi. Bakanlık, usulsüzlük tespit edilmesinin ardından bazı araçların sevkiyatını durdurdu ve Toyota’nın Aichi ilindeki merkezinde inceleme yapacağını açıkladı.

Son güvenlik ihlalleri, bakanlığın geçen yıl Toyota’nın Daihatsu birimindeki bir güvenlik testi skandalının ardından otomobil üreticilerinden sertifika başvurularını incelemelerini talep etmesinin ardından ortaya çıktı. Kyodo ajansına göre, Honda’nın 4,3 milyon, Toyota’nın 1,7 milyon, Mazda’nın 150 bin, Suzuki’nin 26 bin, Yamaha’nın 7 bin aracı etkilendi.

Yaşanan gelişmelerin ardından vekalet danışmanlık firmaları, Akio Toyoda’nın yeniden başkan seçilmesine karşı oy kullanılmasını önerdi. Toyoda, müşterilerden ve paydaşlardan özür dilerken, Toyota Grubu’ndan sorumlu kişi olarak hesap vermek istediğini belirtti. Toyota, sertifikasyon sürecindeki ihmal nedeniyle üç otomobil modelinin sevkiyatını durdurduğunu açıkladı.

Mazda, motor kontrol yazılımı test sonuçlarını değiştirdiklerini tespit ettikten sonra Roadster RF spor otomobilinin ve Mazda2 hatchback’in sevkiyatlarını askıya aldı. Yamaha da benzer şekilde bir spor motosikletinin sevkiyatını durdurdu. Honda ise geçmişte yapılan gürültü ve çıkış testlerinde yanlışlık tespit edilen yaklaşık iki düzine model üzerinde çalışmalar yürüttü.

Bulguların halihazırda bir aracın güvenliğini etkilemediği belirtilirken, Toyota’nın yakıt verimliliği ve emisyonlarla ilgili sorunları araştırmaya devam ettiği ve haziran ayı sonuna kadar bu araştırmayı tamamlamayı hedeflediği ifade edildi. Otomobil üreticileri, sertifikasyon süreçlerindeki usulsüzlükler ve test verilerindeki manipülasyonlar nedeniyle ciddi adımlar atmaya devam ederken, sevkiyatların durdurulması ve bazı modellerin satışının askıya alınması sektörde geniş yankı buldu.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
Japonya Otomobil Devlerinde Usulsüzlük Skandalı: Başkan Değişikliği Geliyor!
Yorum Yap

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

İa Haber ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin