1. Haberler
  2. Dünya Haberleri
  3. Japonya’da 7.1 Büyüklüğünde Depremin Ardından Uzmanlardan Aşırı Şiddetli Deprem Uyarısı!

Japonya’da 7.1 Büyüklüğünde Depremin Ardından Uzmanlardan Aşırı Şiddetli Deprem Uyarısı!

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Japonya’da dün meydana gelen 7.1 büyüklüğündeki depremde, 13 kişi yaralandı. Hasar tespit çalışmaları sürerken, ülkede büyük endişe hakim. Uzmanlar, depremin büyüklüğünün 8-9’a kadar çıkabileceği konusunda uyarılarda bulunuyor.

Depremin etkileri netleşmeye başladı. Miyazaki, Kagoshima ve Kumamoto eyaletlerinde yaşayan 13 kişi sarsıntıdan etkilendi ve yaralandı. Bazı ev ve otoyollarda maddi hasar meydana geldi. Japonya Meteoroloji Ajansı’nın “MegaQuake” uyarısının ardından büyük endişe hakim. Ajans, Nankai Çukuru boyunca yeni büyük bir sarsıntının olabileceğini belirtti.

Japonya Başbakanı Fumio Kishida, deprem nedeniyle Orta Asya gezisini iptal ettiğini açıkladı. Ajansın uyarılarına atıfta bulunan Kishida, ülkede hazırlıkların devam ettiğini belirtti. Başbakanın Orta Asya ziyareti planları suya düştü. Japonya’da yaşanan 7.1 büyüklüğündeki deprem endişe yaratmaya devam ediyor.

Dün Japonya’da yaşanan 7.1 büyüklüğündeki deprem, Hyuga-nada Denizi açıklarında meydana geldi. Deprem 30 kilometre derinlikte kaydedildi. Miyazaki, Kochi, Oita, Kagoshima ve Ehime eyaletleri için tsunami uyarısı yapıldı. Kıyı kesimlerde yaşayan vatandaşlara üst katlara çıkma çağrısı yapıldı. Hava ve demir yolu ulaşımında aksamalar yaşandı. Endişe devam ederken, uzmanlar halkı mega depremlere karşı hazırlıklı olmaları konusunda uyarıyor.

Japonya’da dün yaşanan deprem, ülkeyi endişelendirdi. Hasar tespit çalışmaları devam ederken, Japonya Meteoroloji Ajansı’nın verdiği uyarılar büyük yankı uyandırdı. Halk, olası bir mega depreme karşı tedbirlerini arttırırken, devlet yetkilileri de güvenlik önlemlerini gözden geçiriyor. yaşanan 7.1 büyüklüğündeki deprem, ülkenin deprem riskini bir kez daha gündeme getirdi. Japonya, depremlere ve tsunami tehlikesine karşı sürekli hazırlıklı olmak zorunda.

Depremden sonra Japonya’da 13 kişinin yaralandığı açıklandı. Hasar tespit çalışmaları devam ederken, Miyazaki, Kagoshima ve Kumamoto eyaletlerinde sarsıntı hissedildi. Uzmanlar, Nankai Çukuru’nda yeni bir sarsıntı yaşanabileceği konusunda uyarılarda bulunuyor. Japonya halkı, deprem ve tsunami riskine karşı tedbirlerini arttırırken, devlet kurumları da gerekli önlemleri almaya devam ediyor.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
Japonya’da 7.1 Büyüklüğünde Depremin Ardından Uzmanlardan Aşırı Şiddetli Deprem Uyarısı!
Yorum Yap

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

İa Haber ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin