1. Haberler
  2. Gündem Haberleri
  3. KAAN’ın Geleceği Için Motor Hamlesi

KAAN’ın Geleceği Için Motor Hamlesi

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Demiroğlu, KAAN ile HÜRJET’te ABD’den alınan motorların kullanıldığını belirtti ve F-16 alımı sürecindeki gelişmelerin olumlu etki yapabileceğini umduklarını belirtti. Ancak ambargolara karşı ve kendi ürünlerini geliştirme gereği olarak, motor konusunda TRMotor ve TEI şirketlerinde çalışmalar yapıldığını söyledi. KAAN motorunun TEI ve TRMotor ortaklığıyla devam ettiğini belirtti ve hedeflerinin 2030’ların başında 5. ve 6. nesil uçakları destekleyecek bir motorla KAAN’ı üretmeye devam etmek olduğunu açıkladı.

KAAN’ın kabiliyetlerinin artacağını belirten Demiroğlu, 2025’te Blok-10 adı verilen modelin ilk teslimatını içereceğini söyledi. KAAN’ın ilk deneme uçuşlarının devam ettiğini ve asıl test uçuşunun 2025’te başlayacağını belirtti. Ayrıca 2028’de 20 adet KAAN teslimatının hedeflendiğini açıkladı. Blok-10 ve sonraki modeller arasındaki farklara girmeden, ilk teslimattaki uçakların envanterde bulunanlardan çok daha iyi olacağını belirtti.

6. nesil KAAN ile ilgili olarak, Amerikan F-22 ile sık sık karşılaştırmalar yapıldığını ancak KAAN’ın en az F-22 kadar olacağını hatta bazı özelliklerinin daha da iyi olacağını belirtti. 6. nesil uçakların insanlı ve insansız sistemler arasında iletişim kuran yapay zeka tabanlı bir sistem olacağını belirtti ve 6. nesille ilgili çalışmaların simülasyonlar üzerinde başladığını belirtti.

KAAN için hedeflerinin Türk Hava Kuvvetleri için 100 adet üretim yapmak olduğunu belirten Demiroğlu, dost ve müttefik ülkeler için de en az bu kadar üreteceklerini belirtti. Ayrıca 250-300 adet arasında bir üretim planladıklarını açıkladı.

ASELSAN ile Roketsan arasında, hava savunma füze alt sistemleri tedariki kapsamında 59.1 milyon euro tutarında sözleşme değişikliği imzalandığı açıklandı. Söz konusu sözleşme değişikliği kapsamında teslimatların 2024-2028 yıllarında gerçekleştirileceği belirtildi.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
KAAN’ın Geleceği Için Motor Hamlesi
Yorum Yap

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

İa Haber ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin