1. Haberler
  2. Gündem Haberleri
  3. Kadıköy İskelesinde Uyuşturucuyla Mücadele için Çarpıcı Bir Basın Açıklaması Yapılacak!

Kadıköy İskelesinde Uyuşturucuyla Mücadele için Çarpıcı Bir Basın Açıklaması Yapılacak!

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Kadıköy iskelesinde bugün saat 15.00’te uyuşturucu kullanımına dikkat çekmek için bir basın açıklaması yapılacak. Bu etkinliğe katılacak olan Derya Şaşmaz, uyuşturucu batağından kurtulmuş ve şimdi başkalarına yardım etmeye çalışan bir kadın. Üniversite yıllarında arkadaş ortamının etkisiyle uyuşturucu kullanmaya başlayan Derya Hanım, kısa sürede bu bağımlılığın pençesine düşmüş.

2006 yılından beri uyuşturucuyla mücadele eden Derya, uyuşturucu kullanımının hayatını nasıl etkilediğini anlatıyor. Bağımlıların sadece madde alıp rahatlama derdine düştüğünü, hayallerini ve hedeflerini kaybettiklerini belirtiyor. Uyuşturucu kullanımıyla beraber gelen kilo kaybı, agresiflik ve okulda kavga gibi olumsuz durumları yaşayan Derya, bu illetten kurtulmanın zorluğunu vurguluyor.

Derya, eskiye göre uyuşturucu erişiminin daha kolay hale geldiğini ifade ediyor. Binin üzerinde yasaklı madde bulunduğunu belirten Derya, uyuşturucu satışının artmasıyla birlikte kullanıcı sayısının da arttığını söylüyor. Ankara Kent Konseyi’nde görev yapan Derya, “Ak Hayatlar Derneği” ni kurarak bağımlılara ve ailelerine destek olmaya çalışıyor.

Derya, uyuşturucu bağımlılarının tedavi süreçlerinin yanlış olduğunu ve bu süreçlerin değiştirilmesi gerektiğini savunuyor. Ayrıca rehabilitasyon merkezlerinin yetersiz olduğunu belirterek, bağımlıların uzun vadeli destek alabileceği merkezlerin olmamasının büyük bir eksiklik olduğunu dile getiriyor.

Uyuşturucu kullanımının yaygınlaşmasıyla birlikte gençlerin madde bağımlılığına yönlendirildiğini savunan Derya, alkol ve sigaraya gelen zamların gençleri uyuşturucuya yönlendirdiğini belirtiyor. Toplumun bu konuda bilinçlenmesi ve gençlere destek verilmesi gerektiğini vurguluyor.

Son olarak, cezaevlerinde bağımlılara verilen tedavilerin yetersiz olduğunu ve bu kişilerin cezaevlerinde daha farklı bir eğitim alması gerektiğini ifade ediyor. Bu sayede, bağımlıların topluma kazandırılmasının daha kolay olacağını düşünüyor.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
Kadıköy İskelesinde Uyuşturucuyla Mücadele için Çarpıcı Bir Basın Açıklaması Yapılacak!
Yorum Yap

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

İa Haber ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin