1. Haberler
  2. Gündem Haberleri
  3. Kadın muhtar Aysun Bostancı seçimi kazandı

Kadın muhtar Aysun Bostancı seçimi kazandı

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Karabük merkeze bağlı Aydınlıkevler Mahallesi’nde 31 Mart 2024 Mahalli İdareler Genel Seçimleri’nde X kişi, 566 oy alarak muhtar seçildi. Diğer adaylar, X kişinin geçmişte yaşadığı bir problem sebebiyle İlçe Seçim Kuruluna itiraz etti. İlçe Seçim Kurulu tarafından yapılan incelemede, X kişinin daha önce ceza aldığı ve bu nedenle memnu haklarının elinden alındığı tespit edildi. Sonrasında X kişinin savunması alındı ve hakkında verilen kararın farkında olmadığını belirtti. İlçe Seçim Kurulu, seçimin tekrarlanmasına karar vererek X kişinin mazbatasını geri aldı.

Aydınlıkevler ilkokulunda gerçekleşen seçimlerde 2 bin 110 seçmenden bin 269’u sandığa gitti. 4 aday için seçmenler 6 sandıkta oy kullandı. Yapılan sayımda bir kişi 432 oy alarak seçimi kazandı. Diğer adaylar ise sırasıyla 363, 328 ve 123 oy aldı, 23 oy ise geçersiz sayıldı.

Karakük kent merkezinde görev yapacak ilk muhtar olan kazanan kişi, tüm kadınların yönetimlerde var olmasını istediğini belirtti. Kendisinin eşinin de muhtarlıkta kendisine yardımcı olacağını açıkladı. Eşinin de konu hakkında görüşlerini paylaşarak, birlikte projelerde çalışacaklarını belirtti.

Muhtar seçilen kişi, mahallede ve kendisine destek veren kadınlar tarafından tebrik edildi. Aydınlıkevler Mahallesi muhtarlık seçimlerini kazanan kişi, kent merkezinde tarihte ilk kez seçilen kadın muhtar olmuştur.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
Kadın muhtar Aysun Bostancı seçimi kazandı
Yorum Yap

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

İa Haber ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin