1. Haberler
  2. Siyaset Haberleri
  3. Kadınlara ve Çocuklara Yönelik Artan Şiddet Vakaları: Cinsel Şiddet Artıyor, Cezasızlık Devam Ediyor!

Kadınlara ve Çocuklara Yönelik Artan Şiddet Vakaları: Cinsel Şiddet Artıyor, Cezasızlık Devam Ediyor!

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Kadın Cinayetlerini Durduracağız Platformu, ağustos ayında artan cinsel istismar vakalarını açıkladı. Platformun verilerine göre, İstanbul’da Z.U. ve E.G. isimli iki çocuk alışveriş yaparken çalışan Yusuf E.E. tarafından cinsel istismara uğradı. Olayın ardından şüpheli gözaltına alındı.

Hatay’da ise 14 yaşındaki S.Y. üç yıl boyunca akrabası Musa Ş. tarafından cinsel istismara maruz kaldı. S.Y., Musa Ş. hakkında şikayetçi oldu ancak saldırgan elektronik kelepçe takılarak serbest bırakıldı.

Kocaeli’de dört yaşındaki bir çocuk, oyun oynarken görevli bir kişi tarafından cinsel istismara uğradı. Olayın ortaya çıkmasıyla saldırgan gözaltına alındı.

Platformun avukatlarından Esin İzel Uysal, verileri değerlendirerek, kadına yönelik şiddetin arttığını belirtti. Uysal, iktidarın politikalarının şiddeti tetiklediğini ve İstanbul Sözleşmesi’nin etkin bir şekilde uygulanması gerektiğini söyledi. Ayrıca, kayıp çocukları bulmak yerine aile odaklı politikalar yürütülmesi gerektiğine vurgu yaptı. Uysal, “Şiddet, bu tür önlemlerin alınmaması sonucunda artıyor” dedi.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
Kadınlara ve Çocuklara Yönelik Artan Şiddet Vakaları: Cinsel Şiddet Artıyor, Cezasızlık Devam Ediyor!
Yorum Yap

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

İa Haber ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin