1. Haberler
  2. Gündem Haberleri
  3. Kadirli Pazarında Skandal Fiyat! Salatalık Kilosu 50 Lira

Kadirli Pazarında Skandal Fiyat! Salatalık Kilosu 50 Lira

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Kadirli ilçesinde bulunan semt pazarında vatandaşlar, salatalık fiyatlarındaki yükseklikten şikayetçi oldu. Kilogramı 50 liraya, tanesi ise 11 liraya satılan salatalıkların fiyatına tepki gösteren vatandaşlar, alamayacaklarını belirttiler. Pazarda alınabilecek meyve ve sebzelerin fiyatlarının genel olarak yüksek olduğunu belirten vatandaşlar, geçen seneye göre fiyatların daha da arttığını ifade ettiler.

Pazardaki esnaf da durumdan şikayetçi olarak, “İşçi yevmiyesi bin lira, toplayacak adam bulamıyorum ben. 700 lira veriyorum kimse gitmiyor. Geçen sene de 10 liraya satamıyor döküyordum. Bu sene de 50 lira yapacak bir şey yok” şeklinde açıklamalarda bulundular. Pazar esnafının yaşadığı zorlukları anlatan vatandaşlar, fiyatların her geçen gün arttığını ve halkın bu fiyatları karşılamakta zorlandığını ifade ettiler.

Emekli bir vatandaş ise salatalık fiyatları konusunda, “Almıyorum, pahalı. Yemesem de olur. Ekmek on lira, beş ekmek parası zaten. Almadım, yemiyorum, ölmedim” şeklinde görüş belirtti. Vatandaşların genel olarak pazardaki fiyat artışlarından ve yüksek meyve-sebze fiyatlarından şikayetçi oldukları gözlemlendi.

Pazarda satılan birçok ürünün fiyatının yüksek olması, hem vatandaşları hem de esnafı olumsuz etkilerken, bu durumun ekonomik koşullar nedeniyle yaşandığı belirtildi. Vatandaşlar, temel gıda maddelerine erişimin zorlaştığını, yaşanan fiyat artışlarının halkı olumsuz etkilediğini vurguladılar.

Sonuç olarak, Osmaniye’nin Kadirli ilçesinde bulunan semt pazarında yaşanan fiyat artışları nedeniyle vatandaşlar ve esnaf endişeli. Pazarda satılan ürünlerin yüksek fiyatları, halkın alım gücünü zorlarken, ekonomik koşulların da bu durumu olumsuz etkilediği görüldü. Özellikle meyve ve sebze fiyatlarının yükselmesi, vatandaşları pazarda alışveriş yapmaktan alıkoyarken, esnafın da ürünlerini satamama sorunu yaşadığı gözlendi.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
Kadirli Pazarında Skandal Fiyat! Salatalık Kilosu 50 Lira
Yorum Yap

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

İa Haber ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin