1. Haberler
  2. Gündem Haberleri
  3. Kahramanmaraş’ta deprem faciası! Ezgi Apartmanı davası başladı: 7 belediye personeline 15 yıla kadar hapis istemi

Kahramanmaraş’ta deprem faciası! Ezgi Apartmanı davası başladı: 7 belediye personeline 15 yıla kadar hapis istemi

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Kahramanmaraş’ta yaşanan deprem sonucu 35 kişinin hayatını kaybettiği Ezgi Apartmanı’nın yıkılmasıyla ilgili 7 belediye personeli hakkında ciddi suçlamalar yöneltilmiştir. Şüpheliler hakkında ‘Taksirle birden fazla kişinin ölümüne ve yaralanmasına neden olma’ suçundan 15 yıla kadar hapis cezası istenmektedir.

Gaziantep Bölge İdare Mahkemesi 6’ncı İdari Dava Dairesi, Kahramanmaraş Valiliği’nin 7 belediye görevlisi hakkında soruşturma izni vermemesini hukuka aykırı bulmuş ve soruşturma izni verilmesine karar vermiştir. Bu kararın ardından soruşturma süreci tamamlanmış ve dava açılmıştır.

Kahramanmaraş Cumhuriyet Başsavcılığı Deprem Suçları Soruşturma Bürosu tarafından yürütülen soruşturma sonucunda, dönemin belediye görevlileri olan Fahri Yiğitoğlu, Veli Çiftaslan, Mehmet Dişçeken, Sait Avşar, Ali Gemci, Mehmet Akif Canlı ve Mustafa Şirikçi hakkında iddianame hazırlanmıştır. Şüphelilere ‘Taksirle birden fazla kişinin ölümüne ve yaralanmasına neden olma’ suçundan 15 yıla kadar hapis cezası talep edilmektedir.

Mahkeme tarafından kabul edilen iddianamede, şüphelilerin suçlamaları kabul etmediği ve mevzuata aykırı projelere onay verdikleri belirtilmektedir. Bu nedenle şüphelilerin ihmal ve kusurlarının binanın yıkılmasında etkili olduğu düşünülmektedir.

Diğer yandan Ezgi Apartmanı’nın yıkılmasıyla ilgili sorumlulukları olduğu iddia edilen 1’i tutuklu, 2’si firari 5 sanığın yargılaması devam etmektedir. Davada, pastanenin işletmecileri Sami Kervancıoğlu ve Mustafa Pekel ile iç mekan tasarımcısı Ertan Danacı’nın ‘Olası kastla kasten öldürme ve yaralama’ suçlarından ağır cezalar istenmektedir. Ayrıca, binanın müteahhidi Yakup Aktaş ve fenni mesul Mehmet Tekin hakkında ‘Bilinçli taksirle birden fazla kişinin ölüme ve yaralanmaya neden olma’ suçundan hapis cezası talep edilmektedir. Bu kişilere 22 yıl 6 aydan 876 yıl 6 aya kadar cezalar verilebilir.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
Kahramanmaraş’ta deprem faciası! Ezgi Apartmanı davası başladı: 7 belediye personeline 15 yıla kadar hapis istemi
Yorum Yap

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

İa Haber ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin