1. Haberler
  2. Gündem Haberleri
  3. Kahramanmaraş’ta Deprem Sonrası Teslim Edilen 8 Bin 626 Konutun Anahtarları Verildi

Kahramanmaraş’ta Deprem Sonrası Teslim Edilen 8 Bin 626 Konutun Anahtarları Verildi

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Kahramanmaraş’ta geçtiğimiz yıl 6 Şubat tarihinde meydana gelen depremler sonrasında, şehirde yapımı tamamlanan konutlardan 8 bin 626’sının hak sahiplerine anahtarları teslim edildi. Afet sonrasında kent genelinde temeli atılan ve inşası tamamlanan köy tipi evler ile zemin artı 4 ve 5 katlı olarak inşa edilen 11 bin 609 toplu konut, hak sahiplerine teslim edilmek üzere AFAD’a devredildi. AFAD Kahramanmaraş İl Müdürü Tayfun Temur, deprem sonrasında kentte toplam 41 bin 541 konutun ihalesinin gerçekleştirildiğini ve yapım sürecinin devam ettiğini belirtti.

Evi ağır hasar gören veya yıkılan vatandaşlar içinde TOKİ’nin Karacasu Mahallesi’nde yaptığı konutlardan ev sahibi olan Ayşe Ogiş, “Devletimizden Allah razı olsun. Evi yıkılan yerimize TOKİ’den yeni bir ev aldık. Anahtarımızı teslim aldık ve evi kontrol etmeye geldik. Bu güzel bir duygu. Allah, depremde evi yıkılan tüm vatandaşlarımıza yeni evler nasip etsin” şeklinde konuştu. Planlanan konut teslim sürecine devam eden bölgede, hak sahiplerinin evlerine kavuşmalarıyla birlikte toparlanma sürecinin de hız kazandığı gözlemlendi.

Kahramanmaraş’daki afet sonrası yapılan kentsel ve kırsal alanlarda inşa edilen konut projeleri, bölge halkının ev sahibi olmalarını sağlayarak travmatik bir süreci atlatmalarına büyük katkı sağladı. Hem köy tipi evlerin hem de 4 ve 5 katlı toplu konutların tamamlanmasıyla birlikte, deprem mağduru vatandaşlar için yeni bir başlangıç fırsatı doğdu. Bu süreçte afetzedelere yönelik devletin hızlı ve etkili bir şekilde müdahalesi, vatandaşların karşılaştıkları zorluklarla mücadele etmelerine yardımcı oldu.

Kahramanmaraş’ta yaşanan deprem felaketi sonrasında hayata geçirilen konut projeleri, bölgenin yeniden inşası ve toplumun iyileşmesine büyük katkı sağladı. TOKİ’nin yürüttüğü konut projeleri sayesinde, depremzedeler evlerine kavuşarak normal hayatlarına geri dönebilme imkanı buldular. Bu süreçte devlet kurumlarının koordineli çalışması ve hızlı karar alma mekanizmaları, deprem sonrası toparlanma sürecinin hızlanmasını sağladı. Kahramanmaraşlı vatandaşlar, devletin kendilerine sağladığı destek ve yeni konut imkanlarıyla geleceğe umutla bakmaya başladılar.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
Kahramanmaraş’ta Deprem Sonrası Teslim Edilen 8 Bin 626 Konutun Anahtarları Verildi
Yorum Yap

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

İa Haber ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin