1. Haberler
  2. Gündem Haberleri
  3. Kahramanmaraş’ta İlginç İletişim Yöntemleri: Vatandaşlar Elektrik Direğine Çıkıyor!

Kahramanmaraş’ta İlginç İletişim Yöntemleri: Vatandaşlar Elektrik Direğine Çıkıyor!

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Türkoğlu ilçesine bağlı Kaledibi ve Muratçakıroğlu mahalleleri ile Yoğunoluk Yaylası’nda yaşayan vatandaşlar, GSM hatları çekmediği için iletişimde büyük zorluklar yaşıyor. Bölgede kablosuz ağlardan faydalanan yerliler, telefon görüşmeleri ve internet kullanımı için ilginç yöntemlere başvurmak zorunda kalıyorlar. Yüksek kesimlerde zayıf sinyal alan vatandaşlar, telefon görüşmeleri için elektrik direklerine ve evlerin çatısına çıkarak iletişim kuruyorlar. Bu durum nedeniyle bölge sakinleri, bölgeye baz istasyonu kurulması talebinde bulunuyor.

Muratçakıroğlu Mahallesi Muhtarı Murat Güneş, iletişim sorunlarının çağımızda kabul edilemez olduğunu ifade etti. Güneş, dışarıdaki yakınlarıyla görüşebilmek için elektrik direklerine ve evlerin çatılarına çıkmak zorunda kaldıklarını belirtti. Mahalle sakinlerinden Bediha Güneş de asker ve polis yakınlarıyla iletişim kurmak için zorlu yollara başvurduklarını dile getirdi. Çocuklarının durumu hakkında bilgi alabilmek için çaba harcamak zorunda olduklarını söyleyen Güneş, direğe çıkarak iletişim kurmanın zorluklarından bahsetti.

Bölgede haberleşme ağının neredeyse hiç olmadığını belirten Mustafa Güneş, mahalle sakinlerinin çoğunluğunun asker ve polis yakını olduğunu vurguladı. Güneş, insanların sevdikleriyle iletişim kurmakta zorlandığını, haber almak için uğraş vermek zorunda olduklarını aktardı. Görüntülü konuşma imkanının olmaması nedeniyle annelerin çocuklarını göremediğini ve seslerini duyamadığını ifade eden Güneş, yaşanan iletişim zorluklarının çözülmesini istediklerini belirtti.

Kaledibi ve Muratçakıroğlu mahalleleri ile Yoğunoluk Yaylası’ndaki vatandaşlar, iletişim sorunlarının giderilmesi için yetkililerden destek bekliyorlar. Telefon görüşmeleri ve internet kullanımı için daha uygun şartlar oluşturulması talepleri dile getiriliyor. Bölge sakinleri, sevdikleriyle kolayca iletişim kurabilmek, haber alabilmek ve günlük iletişim ihtiyaçlarını karşılayabilmek için gereken önlemlerin alınmasını istiyorlar. Bu şekilde, iletişim sorunlarının çözülerek yaşamlarının kolaylaşacağına inanıyorlar.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
Kahramanmaraş’ta İlginç İletişim Yöntemleri: Vatandaşlar Elektrik Direğine Çıkıyor!
Yorum Yap

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

İa Haber ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin