1. Haberler
  2. Siyaset Haberleri
  3. Kakışım: Erdoğan-Özel Görüşmesi ve Açıklamaları Değerlendirdi: “Tuzağa Düşmemek Şart!”

Kakışım: Erdoğan-Özel Görüşmesi ve Açıklamaları Değerlendirdi: “Tuzağa Düşmemek Şart!”

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Siyaset bilimci Kakışım, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın CHP Genel Başkanı Özgür Özel ile yaptığı görüşmeyi ve sonrasında yapılan açıklamaları değerlendirdi. Kakışım, görüşme sonrası gerçekçi bir yumuşama beklemediğini belirterek, “Çünkü Tayyip Erdoğan, Türkiye’nin yumuşaması veya demokratikleşmesi için bir adım atmıyor. Sadece kendi siyasi rantı için bir oyun kurmaya çabalıyor” şeklinde konuştu.

Öte yandan Kakışım, Erdoğan’ın CHP lideri Özgür Özel ile yaptığı görüşmenin muhalefet tarafından inandırıcı bulunmaması gerektiğine işaret etti. Kakışım, “Halkı cepheleştirdi. Şimdi gücü kaybettiği anda oyunun kurallarını değiştirmeye çalışıyor. Bu bağlamda CHP’ye yanaşıyor” yorumunu yaptı.

Erdoğan’ın bu görüşmeyle MHP’ye olan bağlılığını azaltmaya çalıştığını ifade eden Kakışım, bu hareketin CHP içindeki çatlakları açmaya yönelik olduğunu belirtti. Kakışım, “Özgür Özel’i öne çıkararak CHP içindeki çatlaklara oynuyor. Özellikle Ekrem İmamoğlu’nun saf dışı kalmasını sağlamaya çalışıyor. Bu bağlamda da Özel’e ‘Biz iki büyük partinin liderleriyiz, siyaset bizim üzerimizden devam etmeli’ mesajı veriyor” şeklinde konuştu.

Son olarak Kakışım, bu görüşmenin AKP’nin siyasi dilinde herhangi bir yumuşamaya neden olmayacağına vurgu yaparak, “Bunların hepsi kandırmaca. AKP önümüzdeki seçimde yine Özel’e de CHP’ye de sert konuşarak toplumsal cepheleşmeyi artırır. O yüzden bugün AKP’nin bu tuzağına düşmemek şarttır” dedi.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
Kakışım: Erdoğan-Özel Görüşmesi ve Açıklamaları Değerlendirdi: “Tuzağa Düşmemek Şart!”
Yorum Yap

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

İa Haber ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin