1. Haberler
  2. Ekonomi
  3. Kamala Harris, Ekonomik Politikalarını Açıkladı: İlk 100 Günde Neler Olacak?

Kamala Harris, Ekonomik Politikalarını Açıkladı: İlk 100 Günde Neler Olacak?

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Kamala Harris, başkanlık seçimi çalışmaları kapsamında North Carolina’da yaptığı konuşmada, başkan seçilmesi durumunda ekonomi politikalarına öncelik vereceğini açıkladı. Harris, tüm Amerikalıların maliyetlerini azaltmayı ve ekonomik güvencelerini artırmayı hedeflediğini belirtti. Kovid-19 salgını sırasında tedarik zincirlerinde yaşanan sorunlara dikkat çeken Harris, fiyatların arttığını ve bu durumun düzeltilmesi gerektiğini vurguladı.

Harris, krizleri fırsata çeviren şirketlere cezalar getireceklerini ve küçük işletmelere destek olacaklarını ifade etti. Rekabetin ekonomi için önemli olduğunu vurgulayan Harris, Amerikalılar için daha düşük fiyatlar anlamına geldiğini belirtti. Konut sıkıntısına da değinen Harris, konut endüstrisiyle işbirliği yaparak eyalet ve yerel düzeyde bürokrasiyi azaltacaklarını söyledi.

Harris, Trump’ın ekonomi politikalarını da eleştirerek, milyarderler ve büyük şirketler lehine politikalar izlediğini savundu. Kendisinin ise orta sınıf ve çalışan Amerikalıları destekleyeceğini söyledi. Vergi indirimi ve konut teşviklerinin de gündeminde olduğunu aktaran Harris, market ürünleri ile ilaç maliyetlerini düşürmeyi, uygun fiyatlı konutların artmasını ve vergilerin azaltılmasını amaçladığını belirtti.

Harris’in ekonomi politikaları arasında market ürünlerinde fiyat artışlarını yasaklamak, ilaç şirketlerine karşı önlemler almak, yeni konut inşaatlarını teşvik etmek ve vergi indirimleri sağlamak gibi adımlar bulunuyor. Özellikle konut krizine çözüm getirmek için vergi destekleri ve peşinat desteği gibi önlemler alınması planlanıyor. Ayrıca, kira desteğinin genişletilmesi ve Wall Street’in konut piyasasında aşırı güçlenmesinin engellenmesi de hedefleniyor. Ailelere yönelik vergi indirimlerinin genişletilmesi de planlar arasında yer alıyor.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
Kamala Harris, Ekonomik Politikalarını Açıkladı: İlk 100 Günde Neler Olacak?
Yorum Yap

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

İa Haber ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin