1. Haberler
  2. Gündem Haberleri
  3. Kanal Sıla Bebeğe Helallik İstendi, Müftüden Duygusal Tören

Kanal Sıla Bebeğe Helallik İstendi, Müftüden Duygusal Tören

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Tekirdağ’ın Malkara ilçesinde yaşayan B.Y. adlı anne, 8 Eylül tarihinde kızı Sıla Yeniçeri’nin uyanmadığını fark ederek hastaneye götürmüştü. Yapılan muayene sonucunda bebeğin beyin kanaması geçirdiği ve cinsel istismara maruz kaldığı şüphesiyle Tekirdağ Dr. İsmail Fehmi Cumalıoğlu Şehir Hastanesi’ne sevk edilmişti. Bebek, burada ameliyat edilerek yoğun bakım ünitesine alınmıştı. Darp nedeniyle hastaneye getirilen ve tedavisi süren 2 yaşındaki Sıla bebeğe yapılan adli tıp raporuyla cinsel istismar vakası teyit edilmişti. Sıla bebeğin 5 yaşındaki kardeşi A.Y. ise devlet korumasına alınmıştı.

Tedavisine Tekirdağ Dr. İsmail Fehmi Cumalıoğlu Şehir Hastanesi’nde devam edilen Sıla bebeğin durumu maalesef kritik bir hal almıştı. Uzun süren mücadelelerine rağmen ne yazık ki bebeğin yaşamı dün son buldu. Sıla bebeğin cenazesi, Altınova Mahallesi’ndeki yakınlarının evine getirildikten sonra Yeni Cami’ye götürüldü. Bu sırada bebeğin teyzeleri tabuta sarılarak uzun süre ağladı. Cenazenin belalıklığına katılan Kadın Dayanışma Platformu üyeleri ise “Sıla bizim kızımız” dövizleri taşıdı.

Cenaze namazını kıldıran Tekirdağ Müftüsü Mustafa Soykök, cemaat adına Sıla bebeğe helallik diledi. Soykök, yaptığı konuşmada duygularını şu sözlerle ifade etti: “Bugün müsaadenizle hepinizin adına ben bu yavrumuzdan helallik isteyeceğim. Sevgili yavrum, Sıla bebeğimiz; ne olur bizi affet, seni koruyamadık. Cenabıallah hepimizin taksiratlarını affetsin.”

Sıla Yeniçeri’nin teyzesi Aslı Tatar ise gazetecilere yaptığı açıklamada, ailelerinin büyük acı çektiğini ve böyle bir durumu kimseye yaşatmamaları temennisinde bulundu. Ayrıca, “Bakiye bizim kız kardeşimiz değil, öyle bir kız kardeşimiz yok bizim. Öyle bir kanı bozuk kız kardeşimiz yok daha doğrusu. Bırakın bu ailede, bu sülalede yok böyle birisi” ifadelerini kullandı.

Sıla bebeğin vefatıyla ilgili soruşturma devam ederken, cinsel istismara uğrayan küçük kızın hayatını kaybetmesi toplumda büyük bir üzüntü yarattı. Konuyla ilgili olarak Tekirdağ Baro Başkanı Egemen Gürcün, yapılan adli tıp raporu sonucu cinsel istismarın belirlendiğini açıklamıştı. Sıla bebeğin ardından yapılan törenle toprağa verilmiş ve yakınları acılarını paylaşmışlardı.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
Kanal Sıla Bebeğe Helallik İstendi, Müftüden Duygusal Tören
Yorum Yap

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

İa Haber ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin