1. Haberler
  2. Gündem Haberleri
  3. Kanlı Yasaya Karşı Hayvan Hakları Savunucularından Çarpıcı Protesto

Kanlı Yasaya Karşı Hayvan Hakları Savunucularından Çarpıcı Protesto

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Hayvan hakları savunucuları, Kanlı yasa olarak adlandırılan yasa tasarısına karşı Ankara’da bulunan TBMM önünde bir araya geldi. Binlerce kişinin katıldığı bu protesto gösterisinde, hayvan hakları savunucularının pankartları büyük ilgi çekti. Pankartlarda, “Neyi kurtaracağımızı şaşırdık. Hayvanları mı, çocukları mı, kadınları mı?”, “Mahkumların masum olduğu tek hapishane barınaklardır” gibi mesajlar yer aldı.

Ayrıca pankartlarda, “Kula bela gelmez hak yazmadıkça, hak bela yazmaz kul azmadıkça” gibi etkili ifadeler de bulunuyordu. Protestocuların pankartlarında ayrıca şu mesajlar da öne çıktı: “Dostlarımızı vermeyeceğiz. Yaşamak haktır. Sokaktayım yanındayım.”, “Kısırlaştır, aşılat, yaşat. Hayvan katliamını durdurun”, “Ret. Devlet öldürmez, devlet yaşatır”, “Sokak hayvanları sahipsiz değildir”, “Sizi yaratan bizi de yarattı, buna rağmen öldürecek misiniz!”.

Mücadeleye destek veren milli yüzücü Alper Sunaçoğlu da Anıtpark eylemine katıldı ve açlık grevine başladı. Sunaçoğlu, açlık grevine başlamadan önce yaptığı açıklamada, “Kanlı yasa bugünden itibaren sadece sokak hayvanlarını değil insanları da öldürmeye başlıyor böyle bilinsin” dedi.

Protestoya katılan hayvanseverler, umutlarının bu yasanın geçmemesi olduğunu belirttiler. Hayvanseverler, “Burası katliam alanı olmasın. Ötanaziyi de toplamayı da kabul etmiyoruz. Bu yasanın tümüyle değişmesi gerekiyor. Hayvanları şiddetten korumamız lazım. Çocuklarımızı vermeyeceğiz. Hayvanların ahını almayın” şeklinde tepkilerini dile getirdiler.

Protesto sırasında çekilen fotoğraflarda, duygusal anlar ve kararlılık dolu ifadeler göze çarptı. Hayvan hakları savunucularının sesinin duyurulması ve Kanlı yasa tasarısının geri çekilmesi için yapılan bu protesto, toplumda büyük yankı uyandırdı. Ankara’nın merkezinde gerçekleşen bu etkili gösteri, hayvan hakları konusundaki duyarlılığın artmasına katkı sağladı. Protestsocilar, yasa tasarısına karşı mücadelelerine devam edeceklerini ve hayvanların haklarını savunmaya devam edeceklerini belirttiler.

Sonuç olarak, hayvan hakları savunucularının Kanlı yasa tasarısına karşı gerçekleştirdikleri protesto gösterisi, toplumun geniş kesimlerinde destek ve dikkatle karşılandı. Açlık grevine başlayan milli yüzücü Alper Sunaçoğlu’nun da katıldığı bu etkili protesto, hayvan haklarının korunması konusunda farkındalık oluşturmayı amaçladı ve mücadele ruhunu yansıttı.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
Kanlı Yasaya Karşı Hayvan Hakları Savunucularından Çarpıcı Protesto
Yorum Yap

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

İa Haber ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin