1. Haberler
  2. Gündem Haberleri
  3. Kanoyla Kurtardı: Gölde Sürüklenen Kızı Son Anda Kurtardılar

Kanoyla Kurtardı: Gölde Sürüklenen Kızı Son Anda Kurtardılar

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Burdur’un Yeşilova ilçesinde bulunan Salda Gölü’nde yaşanan olay, Türkiye’nin Maldivleri olarak da bilinmektedir. Olay, Salda Köyü’nden dayısı ve kuzenleriyle birlikte Doğanbaba köyü Orman plajına gelen 9 yaşındaki Ayşe Sıla G.’nin göle girmesiyle başladı. Rüzgar ve dalgaların etkisiyle gölün ortasına sürüklenen küçük kızın durumunu gören vatandaşlar hemen 112 Acil Çağrı Merkezi’ne bildirdi. Sağlık, jandarma ve AFAD ekipleri olay yerine sevk edilirken, kızı aramak için AFAD ve cankurtaran ekipleri göle bot ile hareket etti. Jandarma ve sağlık ekipleri ise Doğanbaba plajında hazır bekledi.

Olay sırasında plajda tatil yapan Gökhan Aslan, kanosunu alarak kurtarma operasyonuna katıldı. Yaklaşık 2 bin metre kürek çekerek boğulmak üzere olan Ayşe Sıla G.’yi kurtardı. Küçük kız sağlık ekipleri tarafından ambulansa taşınarak ilk müdahalesi yapıldı ve ardından Yeşilova Devlet Hastanesi’ne kaldırıldı. Hastanede tedavi altına alınan kızın durumunun iyi olduğu belirtildi.

Gökhan Aslan, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, kızı kurtarmak için harekete geçtiğini ve olayın şans eseri olduğunu dile getirdi. Olayın ardından ise kızı kurtaran cesaret örneği göstererek alkışlandı.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
Kanoyla Kurtardı: Gölde Sürüklenen Kızı Son Anda Kurtardılar
Yorum Yap

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

İa Haber ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin