1. Haberler
  2. Ekonomi
  3. Kanun ve Kararnamelerde Yapılan Değişiklikler Resmi Gazete’de Yayımlandı!

Kanun ve Kararnamelerde Yapılan Değişiklikler Resmi Gazete’de Yayımlandı!

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Bazı kanun ve Kanun Hükmünde Kararnamelerde Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun, Resmi Gazete’de yayımlanarak yürürlüğe girdi. Yapılan değişiklikler çerçevesinde, Karayolları Trafik Kanunu’nda tanımlanan taşıt ve iş makineleri ile Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığına devredilen taşıt ve iş makineleri, idareler adına satış amacıyla Özelleştirme İdaresi Başkanlığına yetki verilecek. Aynı zamanda, Sanayi ve Teknoloji Bakanı ile yatırımcılar arasında imzalanan yatırım sözleşmeleri damga vergisinden istisna tutulacak ve bu düzenleme 1 Temmuz’da yürürlüğe girecek.

BOTAŞ’ın doğal gaz ithalatından kaynaklanan vergi borçları, fonlar ve cezaları Hazineden görevlendirme bedeli alacaklarına mahsup edilecek. BOTAŞ’a verilen görevlendirme bedeli alacağı Hazine ve Maliye Bakanı tarafından belirlenecek. Bunun yanı sıra, BOTAŞ tarafından yapılacak her türlü doğal gaz alımı Kamu İhale Kanunu’ndan istisna tutulacak. Toprak Mahsulleri Ofisi Genel Müdürlüğü tarafından yapılacak tarımsal ürün alımlarında ise belirlenen parasal limit uygulanmayacak.

Kamu kurum ve kuruluşlarına yapılacak akaryakıt ikmalleri belirli şartlara bağlanacak ve 2025 yılında yürürlüğe girecek. Tasarruf tedbirlerine uymayan kamu kurum ve kuruluşlarına disiplin cezaları uygulanacak. İl özel idarelerinin harcamaları izlenecek ve ödeneklerin aktarılması engellenecek. Gelir İdaresi Başkanlığı defterdar kadrolarının mali hakları vergi dairesi başkanı kadrolarına denk olacak.

Birden fazla maaş alanlara sınırlamalar getirilecek ve kamu kurumlarındaki yönetim görevlerinde ücret ödemeleri düzenlenecek. Deprem bölgesindeki belediyelerin genel bütçeden payı korunacak ve Devlet Destekleri Bilgi Sistemi Strateji ve Bütçe Başkanlığına devredilecek. Yönetim kurulu üyeliklerine ilişkin düzenlemeler 2025 yılında yürürlüğe girecek.

Sonuç olarak, yürürlüğe giren kanun ve kararnamelere göre birçok alanda değişiklikler yapılarak kamu kaynaklarının verimli kullanımı ve idarede disiplinin sağlanması amaçlanmaktadır. Bu düzenlemelerle belirli kurallar ve standartlar belirlenerek kamu maliyesinin daha sağlıklı bir şekilde yönetilmesi hedeflenmektedir.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
Kanun ve Kararnamelerde Yapılan Değişiklikler Resmi Gazete’de Yayımlandı!
Yorum Yap

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

İa Haber ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin