1. Haberler
  2. Gündem Haberleri
  3. Kara Harp Okulu’nda Yeni Mezun Teğmenlerin Yemin Töreni Gerginlik Yarattı: AKP’lileri ve Yandaş Medyayı Rahatsız Etti!

Kara Harp Okulu’nda Yeni Mezun Teğmenlerin Yemin Töreni Gerginlik Yarattı: AKP’lileri ve Yandaş Medyayı Rahatsız Etti!

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın katıldığı Kara Harp Okulu’ndaki diploma töreninde, yeni mezun teğmenlerin Subaylık Yemini sırasında “Mustafa Kemal’in askerleriyiz” sloganı atması ve yemini “Ne Mutlu Türküm Diyene” diyerek bitirmesi, AKP’li ve yandaş medya tarafından rahatsızlıkla karşılandı. Medya ve Tanıtım Başkan Yardımcısı Cemil Ayvalı “Görüntüler çok rahatsız edici. İyi niyet aramak mümkün değil” şeklinde açıklama yaparken, AKP’li isimler ve sosyal medya kullanıcıları da tepkilerini dile getirdi.

Eski AKP milletvekili Mehmet Metiner, yapılan davranışın kabul edilemez olduğunu belirtirken, diğer AKP’li isimler de teğmenlere yönelik eleştirilerde bulundu. GP’li Sema Silkin Ün, kumpasları hatırlatarak tepkisini dile getirirken, Türkiye Gazetesi yazarı Cem Küçük ve TV 100 yazarı Fuat Uğur da “darbe” göndermelerinde bulundular.

MHP’den gelen destekle teğmenlere sahip çıkıldı. MHP Genel Başkan Yardımcısı İsmail Özdemir, teğmenlerin ebedi Başkomutanları Mustafa Kemal Atatürk olduğunu vurgulayarak desteklerini ifade etti. Tören sırasında atılan sloganlar ve yapılan yemin, 2016’daki FETÖ darbe girişiminden sonra resmi törenlerden çıkarılmıştı. Subaylık Yemini’nde yer alan bazı ibarelerin rahatsızlık yarattığı iddiaları ve sadece belirli bir grup teğmenin yemine katılması tartışmalara neden oldu.

FETÖ kumpası nedeniyle hapis yatan emekli Albay Mustafa Önsel, teğmenlerin ant içme görüntüsünü paylaşarak destek verirken, CHP lideri Özgür Özel ve diğer muhalefet partileri “Mustafa Kemal’in askerleri olmayanların beka sorunu olduğunu” belirtti. İYİ Parti Genel Başkanı Müsavat Dervişoğlu ve akademisyen Prof. Dr. Deniz Ülke Arıboğan da Türk askerinin Atatürk’ü önder olarak gördüğünü ve onun ilkelerine bağlı kaldığını vurguladılar.

Tören sırasında atılan sloganlar ve yapılan yemin, Türkiye genelinde geniş yankı uyandırdı. Mezun olan teğmenlere yönelik eleştiri ve destek mesajları sosyal medyada da büyük ilgi gördü. Mustafa Kemal’in askerleri olmanın darbecilikle değil, demokrasi ve ulusal değerlere bağlılıkla ilişkilendirildiği ve Türk Silahlı Kuvvetleri’nin ulusun asil neferleri olduğu vurgulandı.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
Kara Harp Okulu’nda Yeni Mezun Teğmenlerin Yemin Töreni Gerginlik Yarattı: AKP’lileri ve Yandaş Medyayı Rahatsız Etti!
Yorum Yap

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

İa Haber ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin