1. Haberler
  2. Gündem Haberleri
  3. Karabük’te Kale Köyü’nde orman yangını! Alevler yayılıyor

Karabük’te Kale Köyü’nde orman yangını! Alevler yayılıyor

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Karabük’ün Kale köyündeki ormanlık alanda yaklaşık 2.5 saattir devam eden yangında alevler hala yayılmaya devam ediyor. Bölgeye yönlendirilen çok sayıda ekip, yangını kontrol altına alabilmek için yoğun bir mücadele veriyor.

Kale köyünde saat 15.15 sularında başlayan orman yangını, rüzgarın etkisiyle hızla büyüdü. Yangınla mücadele ve söndürme çalışmaları için başlangıçta 8 arazöz, 4 su tankeri, 60 personel ve askerler bölgeye sevk edildi. Sıcak hava ve rüzgarın etkisiyle hızla yayılan alevlere karşı mücadele eden ekipler, yaklaşık 2.5 saattir yangını kontrol altına almak için yoğun çaba sarf ediyor. Yangın söndürme çalışmalarına Jandarma Genel Komutanlığı’na ait 2 helikopter de havadan destek sağlıyor.

Karabük Valiliği yangınla ilgili açıklamada bulundu ve “22 Temmuz 2024 tarihinde saat 15.15 sularında merkez Zobran köyünün üst kısmında bulunan ormanlık alanda çıkan yangına Karabük Orman İşletme Müdürlüğü’ne bağlı 3 arazöz ve 1 su tankeri, Safranbolu Orman İşletme Müdürlüğü’ne bağlı 4 arazöz ve 1 su tankeri, Karabük Belediyesi İtfaiye Müdürlüğü’ne bağlı 1 arazöz ve İl Özel İdaresi’ne ait 2 su tankeri olmak üzere toplamda 8 arazöz, 4 su tankeri ve 60 personel ile müdahale edilmektedir” şeklinde bilgi verildi.

Yangın havadan görüntülendi. Havadan ve karadan süren söndürme çalışmaları İhlas Haber Ajansı tarafından dronla kaydedilen görüntülerle izlendi. Görüntüler, yangının etkisi altına aldığı alanı net bir şekilde gösterdi.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
Karabük’te Kale Köyü’nde orman yangını! Alevler yayılıyor
Yorum Yap

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

İa Haber ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin