1. Haberler
  2. Gündem Haberleri
  3. Karadeniz ve İç Anadolu’da Sel Felaketi: Son Durum Ne?

Karadeniz ve İç Anadolu’da Sel Felaketi: Son Durum Ne?

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

AFAD’ın sosyal medya hesabından yapılan açıklamada, Karadeniz ve İç Anadolu bölgelerinde meydana gelen aşırı yağışlar sonucu sel ve su baskınları yaşandığı ve ekiplerin müdahale çalışmalarının devam ettiği belirtildi.

Meteoroloji Genel Müdürlüğü’nden alınan bilgilere göre, Giresun, Trabzon, Rize, Artvin, Sivas, Kayseri, Aksaray, Niğde, Adana, Osmaniye ve Mersin’de yağış uyarılarının sonlandırıldığı bildirildi. Samsun ve Ordu’da ise turuncu yağış uyarısının sabah saat 08:00’e kadar devam etmesi bekleniyor.

Açıklamada ayrıca, Kayseri’nin Bünyan ilçesi Güllüce Mahallesi’nde meydana gelen heyelan sonucu mahsur kalan 8 araç ve 32 vatandaşın güvenli alanlara tahliye edildiği ve 1 kişinin kaybolduğu belirtildi. Arama-kurtarma ekiplerinin 1 kişiyi bulmak için çalışmalarını sürdürdüğü vurgulandı.

AFAD’ın açıklamasında, Kırşehir’de sele kapılan bir vatandaşın hayatını kaybettiği bilgisi paylaşıldı. Aşırı yağışlardan etkilenen tarım işçilerinin güvenli alanlara alındığı, Nevşehir’de ise 15 vatandaşın sel ve su baskınlarından etkilenerek güvenli alanlara tahliye edildiği ifade edildi. Vatandaşlara yetkililerin uyarılarını dikkate almaları çağrısı yapıldı.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
Karadeniz ve İç Anadolu’da Sel Felaketi: Son Durum Ne?
Yorum Yap

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

İa Haber ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin