1. Haberler
  2. Gündem Haberleri
  3. Karadeniz’de 4.8 Büyüklüğünde Derinlik 9.33 km: Paniğe Neden Olan Deprem!

Karadeniz’de 4.8 Büyüklüğünde Derinlik 9.33 km: Paniğe Neden Olan Deprem!

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Amasra Kaymakamı Kadir Perçi, AA muhabirine yaptığı açıklamada, AFAD’ın verilerine göre Karadeniz’de meydana gelen ve 4.8 büyüklüğünde olan depremin derinliğinin 9.33 kilometre olduğunu belirtti. Depremin şiddeti nedeniyle çevre illerde ve İstanbul’da da hissedildiği bilgisi verildi. Perçi, henüz kendilerine ulaşan bir ihbarın olmadığını ancak araştırma ve incelemelerin sürdüğünü dile getirdi. Olayın Amasra ilçe merkezinde hissedildiğini de ekledi.

AFAD Deprem Dairesi’nin resmi Twitter hesabından yapılan paylaşıma göre, 11 Ekim 2024 tarihinde saat 10:16’da gerçekleşen depremin büyüklüğü 4.8 (Mw) olarak kaydedildi. Depremin meydana geldiği yer, Karadeniz’e yakın olan Amasra (Bartın) olarak belirlendi. Depremin enlem ve boylam koordinatları sırasıyla 42.53472 N ve 31.38972 E olarak açıklandı. Derinliği ise 9.33 kilometre olarak ölçüldü. AFAD’ın detaylı bilgilerine ulaşmak isteyenler için paylaşılan link de paylaşıldı.

Depremin etkileriyle ilgili Kamakam Perçi, olay anında arazide olması sebebiyle sarsıntıyı hissetmediğini ancak ilçe merkezinde bulunan vatandaşların sarsıntıyı hissettiğini ifade etti. İhbar gelmemesi üzerine sürenin sakin olduğunu fakat incelemelerin devam ettiğini vurguladı. Yaşanan deprem nedeniyle olası hasarın tespiti için gerekli çalışmaların yapılacağı bilgisini verdi.

Depremin yaşandığı tarih ve saate dair AFAD’ın verilerine dayanılarak Amasra’da gerçekleşen depremin büyüklüğü ve derinliği belirlenmiştir. Paylaşılan bilgiye göre depremin Karadeniz’de meydana gelmesi, çevre illerde ve İstanbul’da da hissedilmiştir. Olayın Amasra ilçe merkezinde hissedilmesi üzerine Amasra Kaymakamı Kadir Perçi, durumun kontrol altında olduğunu ve gerekli çalışmaların sürdüğünü belirtti. Herhangi bir ihbarın olmaması nedeniyle panik olmaya gerek olmadığını dile getirdi.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
Karadeniz’de 4.8 Büyüklüğünde Derinlik 9.33 km: Paniğe Neden Olan Deprem!
Yorum Yap

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

İa Haber ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin