1. Haberler
  2. Gündem Haberleri
  3. Karadeniz’de Deniz Mayınlarına Karşı Mücadele

Karadeniz’de Deniz Mayınlarına Karşı Mücadele

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Türkiye’nin liderliğinde Karadeniz’e kıyısı bulunan NATO üyesi Bulgaristan ve Romanya’nın katılımıyla gerçekleşen ‘Üçlü Girişim’ kapsamında, deniz trafiğinin emniyetini sağlamak amacıyla Mayın Karşı Tedbirleri Karadeniz (MCM BLACK SEA) Görev Grubu kuruldu. Bu görev grubu, Rusya Federasyonu’nun Ukrayna’ya karşı başlattığı savaşın ardından Karadeniz’de ortaya çıkan deniz mayınları tehdidine karşı önlem almak amacıyla 11 Ocak 2024’te İstanbul’da imzalanan uluslararası anlaşma ile hayata geçti.

Karadeniz Bölge Komutanlığı’na ait askeri limanda düzenlenen brifing etkinliğine, Bulgaristan ve Romanya deniz kuvvetleri temsilcilerinin yanı sıra Deniz Kuvvetleri Komutanlığı Kuzey Deniz Saha Komutanı Koramiral Mustafa Kaya ve MCM Görev Grubu Komutanı Tuğamiral Selçuk Akarı ile askeri personel katıldı. Etkinlik, üç ülkenin milli marşının çalınmasıyla başladı. MCM Karadeniz Görev Birliği Komutanı Deniz Albay Yusuf Karagülle, görev grubunun mayın tehdidine karşı keşif, gözetleme ve imha görevlerini yerine getirdiğini açıkladı.

İstanbul Boğaz Komutanı Tuğamiral Selçuk Akarı, görev grubunun faaliyetlerine hızla başladıklarını ve deniz trafiğinin emniyetini sağlamak için kararlı olduklarını belirtti. Kuzey Deniz Saha Komutanı Koramiral Mustafa Kaya ise Karadeniz’in barış ve güvenliği için ortak kararlılıklarının bir göstergesi olarak, deniz mayınları tehdidine karşı verdikleri mücadeleyi vurguladı.

Etkinliğin devamında gazetecilere açıklamalarda bulunan Koramiral Kaya, MCM Görev Grubu’nun Karadeniz’de 20 civarındaki mayının tespit edilip imha edildiğini ve bu faaliyetin Karadeniz’in güvenliği açısından önemli olduğunu ifade etti. Faaliyete NATO üyelerinin katıldığını belirten Kaya, sürüklenen mayınların tespiti ve imhasının deniz ticaretini olumsuz etkilediğini ve bu nedenle bu faaliyetin büyük önem taşıdığını söyledi.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
Karadeniz’de Deniz Mayınlarına Karşı Mücadele
Yorum Yap

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

İa Haber ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin