1. Haberler
  2. Gündem Haberleri
  3. Karaman’da Kuyulardan Tuzlu Su Çıkması Çiftçileri Endişelendiriyor

Karaman’da Kuyulardan Tuzlu Su Çıkması Çiftçileri Endişelendiriyor

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Akçeşehir Beldesinde Tuzlu Su Problemi Tarımcıları Endişelendiriyor

Karaman’ın Akçeşehir beldesinde kuyulardan tuzlu su çıkmaya başlaması yöre çiftçilerini endişelendiriyor. Bu beldede elma üretimi yoğun olarak yapılmakta olup, kuyulardan sulanan elma ağaçları kurumaya başladı.

Konya’nın Karapınar ilçesine sınır olan Karaman’ın Akçeşehir beldesinde obrukların sayısı her geçen yıl artıyor ve şimdi de tarımsal sulamada kullanılan kuyulardan tuzlu su çıkmaya başladı.

Karaman Ziraat Odası Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Bayram, tuzlu suyun çıktığı kuyuyu inceleyerek, Karaman Ovası’nda endişe verici durumların yaşanmaya başladığını ifade etti. Bayram, yer altı sularının her geçen gün azaldığını ve artık Türkiye’yi besleyen ovalardan biri olan Karaman’da dış havzalardan su getirilmesi gerektiğini belirtti. Bugün Türkiye genelinde yaklaşık 370 bin yer altı su kuyusu bulunduğunu ve bu kuyulardan su çekildiğini, ancak yeterli yağış olmadığı için yer altı sularının azaldığını dile getirdi. Bayram, tuzlu suyun ürünlere zarar verme ihtimalinin endişe verici olduğunu vurguladı.

Bir başka çiftçi olan Osman Özel, bahçesinin bu yıl geçmiş yıllara göre verimsiz olduğunu belirterek, komşusunun tarlasına ekilen fasulyeden verim alamadığını ve suyun tuzlu çıktığını öğrenince kendi kuyusunu kontrol ettirdiğini ve sonucunun tarıma uygun olmadığını öğrendiğini ifade etti. Özel, durumun devam etmesi durumunda bölgeyi terk etmek zorunda kalabileceklerini kaydetti.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
Karaman’da Kuyulardan Tuzlu Su Çıkması Çiftçileri Endişelendiriyor
Yorum Yap

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

İa Haber ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin