1. Haberler
  2. Gündem Haberleri
  3. Karasu Limanı’ndan Romanya’ya İlk Ro-Ro Seferi!

Karasu Limanı’ndan Romanya’ya İlk Ro-Ro Seferi!

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Karasu limanının ticarette lojistik bir merkez olarak kullanılması için yapılan çalışmalar kapsamında ilk Ro-Ro seferi gerçekleştirildi. Romanya’nın Köstence şehrindeki limana gidecek ilk kamyonun gemiye yüklenmesi için düzenlenen törene Karasu Kaymakamı, belediye başkanı ve Sahil Güvenlik Komutanı katıldı.

Törende konuşan Belediye Başkanı, ilçeden Romanya’ya doğru yapılan seferler sayesinde ticari firmaların sınır kapılarında uzun süre beklemelerine gerek kalmayacağını ve bu sayede yaşanan sorunların önüne geçileceğini belirtti. Ayrıca nakliye sürelerinin ve maliyetlerinin azalmasının ticarette büyük bir avantaj sağlayacağını dile getirdi. Avrupa’dan Köstence Limanı üzerinden Karasu Limanı’na ve Türkiye üzerinden diğer ülkelere transit olarak gidecek araçlar için de yeni güzergahın alternatif olacağını vurguladı.

TIR’ların yüklendiği Ro-Ro gemisi gece saatlerinde Romanya’ya doğru yola çıktı. Başlangıçta 100 standart TIR kapasitesine sahip olan ‘MV URD’ isimli gemi ile hizmet verilecek ve haftada dört sefer yapılacak. 2024 yılının son çeyreğinde ise ikinci bir geminin devreye alınarak haftada yedi sefer düzenlenmesi planlanıyor.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
Karasu Limanı’ndan Romanya’ya İlk Ro-Ro Seferi!
Yorum Yap

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

İa Haber ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin