1. Haberler
  2. Siyaset Haberleri
  3. Kars’ta Yıkılan Okulun Ardından Oluşan Mağduriyet: Yenisini Bekliyorlar

Kars’ta Yıkılan Okulun Ardından Oluşan Mağduriyet: Yenisini Bekliyorlar

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Kars’ın Kağızman ilçesi Toprakkale Mahallesinde bulunan taş yapı olan ve 200’ün üzerinde öğrencinin öğrenim gördüğü Avcı Mahmut İlk ve Ortaokulu, dayanıksız olduğu iddiasıyla 2023 yılında yıkıldı. Ancak aradan bir yıl geçmesine rağmen mahalleye yeni bir okul yapılmadı. Okulsuz kalan öğrenciler başka okullara gönderilirken birçok öğrenci velisi de çocuklarından dolayı mahalleden taşınmak zorunda kaldı.

Yıkılan okulun önüne giden CHP Kars Milletvekili İnan Akgün, Milli Eğitim Müdürü Yusuf Tekin’e tepki gösterdi. Akgün, yıkılan okulun yerine yeni bir okul yapılmasını talep etti.

“AİLELER TAŞINMAK ZORUNDA KALDI”

Okulun 2023 yılında dayanıksız olduğu gerekçesiyle yıkıldığı belirtilirken, yıkılan okulun yerine yenisinin yapılmadığını ifade eden Kars CHP Milletvekili İnan Akgün Alp şu ifadeleri kullandı: “Kağızman ilçesi Toprakkale Mahallesinde bulunan ve yüzlerce öğrencinin öğrenim gördüğü okul, Avcı Mahmut İlk ve Ortaokulu, yeni bir okul inşaatı yapılmadan ve deprem yönetmeliğinden sonra yapılmış olmasına rağmen dayanıksız bina olduğu gerekçesiyle 2023 yılının Haziran ayında yıkıldı.

Fakat mahalle muhtarı ve çevre halkının verdiği bilgiye göre bu binalarda herhangi bir karot incelemesi veya dayanıklılığına ilişkin bir çalışma olmaksızın yıkıldı. Yıkımın üzerinden bir yıl geçmesine rağmen halen yeni bir okul yapılmadı. Bu okulda 200’ün üzerinde öğrenci bulunmaktaydı ve yıkılmasının ardından öğrenciler farklı okullara yönlendirilmişlerdir. Birçok öğrenci velisi de çocuklarının daha yakın bir okulda eğitim alabilmesi için mahalleden ayrılmak zorunda kalmıştır. 21. yüzyılda bir mahallede eğitim olmaması oldukça üzücü bir durum.

Bu okula taşımalı öğrencilerin geldiği ve bu ihtiyacın karşılandığı okul yıkıldığında birçok kişi mağdur olmuştur. İlginç olan nokta ise yıkılan okulun müdürü Sinan Çil’in, Atatürk İlköğretim Okulu müdürü, aynı zamanda şube müdürü ve Kağızman İlçe Milli Eğitim Müdürü olarak görev yapmasıdır. Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin’in de kendi gibi kişileri göreve getirdiği belirtilmektedir.”

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
Kars’ta Yıkılan Okulun Ardından Oluşan Mağduriyet: Yenisini Bekliyorlar
Yorum Yap

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

İa Haber ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin