1. Haberler
  2. İSTANBUL
  3. Kaş Cumhuriyet Başsavcılığı’ndan Flaş Operasyon! Bakan Yerlikaya, Nitelikli Dolandırıcılık Suçlarına Göz Açtırmayacak

Kaş Cumhuriyet Başsavcılığı’ndan Flaş Operasyon! Bakan Yerlikaya, Nitelikli Dolandırıcılık Suçlarına Göz Açtırmayacak

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, bilişim sistemlerini kullanarak nitelikli dolandırıcılık yapanlara karşı yapılan operasyonu duyurdu. Kaş Cumhuriyet Başsavcılığı, Jandarma Genel Komutanlığı Siber Suçlarla Mücadele Daire Başkanlığı koordinasyonunda gerçekleştirilen operasyonda Antalya merkezli Adana, Balıkesir, Batman, Hatay, İstanbul, Kocaeli, Manisa, Mardin, Mersin, Samsun, Şanlıurfa ve Tekirdağ’da “SİBERGÖZ-35” adı altında operasyon düzenlendi.

Bilişim sistemlerini kullanarak nitelikli dolandırıcılık suçunu işleyen şüphelilerin tespit edildiği operasyonda, sahte TURSAB belgesi kullanarak güven sağlamak amacıyla sahte siteler ve sosyal medya hesapları hazırladıkları belirlendi. Ayrıca, Kaş, Kalkan, Finike, Patara, Adrasan, Çıralı ve Olimpos bölgelerindeki villalara detaylı keşif yaparak villaları kiralamak isteyen 110 vatandaşı sahte sosyal medya hesapları aracılığıyla dolandırdıkları ve bu kişilerden Havale/EFT yöntemiyle ödeme aldıkları ortaya çıktı.

Şüphelilerin banka hesaplarında 500 milyon TL para hareketliliği tespit edilirken, operasyonlar sonucunda çok miktarda dijital materyale el konuldu. Toplamda 48 şüpheli yakalanarak gözaltına alındı. Operasyonlarda görev alan Kahraman Jandarma birimleri ve Kaş Cumhuriyet Başsavcılığı tebrik edilirken, Bakan Yerlikaya da operasyonlardan dolayı memnuniyetini dile getirdi.

Bakan Yerlikaya, sosyal medya üzerinden yaptığı açıklamada operasyonların detaylarını paylaşırken, vatandaşların da bu tür dolandırıcılık olaylarına karşı dikkatli olmaları gerektiğini vurguladı. Şüphelilerin adli işlemleri devam ederken, emniyet güçleri ve yargı birimleri tarafından konunun titizlikle takip edileceği belirtildi.

Operasyonun başlangıç tarihi ve detayları hakkında net bir bilgi verilmezken, operasyonun kararlı bir şekilde sürdürüleceği ve bilişim yoluyla dolandırıcılık yapanlara karşı mücadelenin devam edeceği ifade edildi. Bakan Yerlikaya’nın operasyonla ilgili yapmış olduğu duyurunun ardından, vatandaşlar da bu tür dolandırıcılık girişimlerine karşı daha dikkatli olacakları belirtildi.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
Kaş Cumhuriyet Başsavcılığı’ndan Flaş Operasyon! Bakan Yerlikaya, Nitelikli Dolandırıcılık Suçlarına Göz Açtırmayacak
Yorum Yap

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

İa Haber ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin