1. Haberler
  2. Gündem Haberleri
  3. Kastamonu’da Çıkan Orman Yangını Kontrol Altına Alındı!

Kastamonu’da Çıkan Orman Yangını Kontrol Altına Alındı!

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Yangın, hızla büyüyerek yaklaşık 3 bin hektarlık ormanlık alanı etkilemiş, bölgedeki bazı köyler boşaltılmıştı. Rüzgarın etkisiyle kontrol altına alınması zorlaşan yangına, bölgedeki ekiplerin yanı sıra dışarıdan da destek ekipler gönderilmişti. Yaşanan yangın felaketi sonrasında 4 köyde tahliye işlemi gerçekleştirilmiş, bölge halkı tedirgin bekleyiş içinde yangının kontrol altına alınmasını beklemişti. 
 

Bölgedeki yoğun çalışmalar sonucunda yangın, 5 gün süren mücadele sonucunda kontrol altına alınmayı başardı. Vali Meftun Dallı, yangının söndürülmesi için gece gündüz demeden çalışan ekiplere teşekkür ederken, yangının boyutu ve hızı nedeniyle yaşanan zararın büyük olduğunu belirtti. 

Öte yandan, çıkan yangın sonucunda 3 orman işçisi dumandan etkilenerek hastaneye kaldırılmış, durumlarının iyi olduğu öğrenilmişti. Yangın sırasında herhangi bir can kaybı yaşanmazken, bölgede maddi hasarın boyutu ise yapılan incelemeler sonucunda netlik kazanacak. Orman Genel Müdürlüğü ekipleri tarafından yapılan çalışmalar neticesinde bölgede soğutma çalışmaları devam ederken, yangının tamamen söndürülmesi için ekiplerin yoğun çaba gösterdiği belirtilmişti. 

Yangın söndürme çalışmaları kapsamında havadan ve karadan yapılan müdahalelerle yangının yayılması engellenmiş, ekiplerin koordineli çalışması ile kontrol altına alınmıştı. Bölgede yaşanan yangın felaketi sonrasında alınan önlemler kapsamında çevredeki ormanlık alanlar da sürekli olarak kontrol edilirken, yangının yeniden başlamaması için gerekli tedbirler alınmıştı. 

Yangın felaketinin ardından bölgede yapılan incelemeler sonucunda yangının çıkış nedeni üzerinde detaylı bir çalışma yürütülmüş, yangının çıkış noktası belirlenmeye çalışılmıştı. Valilik tarafından yapılan açıklamada yangının çıkış nedeninin yıldırım isabeti sonucu olduğu belirtilirken, yaşanan doğal afet sonrasında bölgedeki ormanlık alanların yeniden yeşermesi ve canlılara yaşam alanı sunması için çalışmaların devam edeceği ifade edilmişti. 

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
Kastamonu’da Çıkan Orman Yangını Kontrol Altına Alındı!
Yorum Yap

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

İa Haber ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin