1. Haberler
  2. Gündem Haberleri
  3. Kastamonu’nun Araç ilçesindeki yangın faciası: 10 ev kül oldu!

Kastamonu’nun Araç ilçesindeki yangın faciası: 10 ev kül oldu!

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Kastamonu’nun Araç ilçesinde yaşanan yangın, hızla büyüyerek büyük bir felakete dönüştü. Yangın, 10 evin tamamen yanmasına neden oldu. Yangın söndürme çalışmalarına Kastamonu ve Karabük’ten gelen itfaiye ekipleri müdahale etti. Ekipler, yangını kontrol altına almak için büyük çaba sarf etti.

Yangının çıkış nedeni henüz netlik kazanmamış olsa da, etraftaki ağaç ve kuraklık yangının hızla yayılmasına sebep oldu. Rüzgarın da etkisiyle yangın kısa sürede büyüdü ve kontrol altına alınamadı. Ardı ardına evlerin alev almasıyla yangın büyüdü ve çevre sakinlerini korku dolu anlar yaşattı.

Köylüler, yangının büyümesiyle birlikte evlerini kurtarmak için ellerinden geleni yapmaya çalıştı. Ancak, yangının şiddeti karşısında çaresiz kalan köylüler, itfaiye ekiplerinin müdahalesini beklemek zorunda kaldı.

İtfaiye ekipleri, gece boyunca yangınla mücadele etti. Sık sık patlayan gaz tüpleriyle yangın söndürme çalışmaları daha da zorlaştı. Ekiplerin koordineli bir şekilde çalışması sonucunda yangın kontrol altına alındı, ancak hasar büyük boyuttaydı.

Yangının ardından evlerin yanı sıra tarım arazileri de zarar gördü. İtfaiye ekipleri, soğutma çalışmalarına devam ederken köylüler de zarar gören ev ve arazilerini görmek için sabırsızlandı. Yangının çevreye verdiği zararın boyutu, bölge halkını derinden üzdü.

Kastamonu Valisi, yangınla ilgili incelemelerde bulunmak üzere bölgeye geldi. Vali, zarar gören ev sahiplerine geçmiş olsun dileklerini ileterek devletin yanlarında olduğunu belirtti. Vali, yangının neden çıktığının araştırılacağını ve gereken önlemlerin alınacağını ifade etti.

Yangın felaketi, bölge halkı arasında üzüntü ve endişeye neden oldu. Ancak, birlikte hareket ederek yangınla mücadele eden ekiplere destek veren köylüler, umutlarını korudu. Yaşanan bu acı olayın ardından bölge halkının birlik ve dayanışma içinde olduğu görüldü.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
Kastamonu’nun Araç ilçesindeki yangın faciası: 10 ev kül oldu!
Yorum Yap

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

İa Haber ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin