1. Haberler
  2. Ekonomi
  3. Katarlı Yatırımcıların Borsadaki Etkileyici Yükselişi!

Katarlı Yatırımcıların Borsadaki Etkileyici Yükselişi!

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Borsa İstanbul’daki (BIST) yabancı sayısı düşük seviyelerden toparlanırken Katarlı yatırımcıların portföyü önemli ölçüde arttı. Yabancı yatırımcılar, toplam portföylerin yüzde 38’ini oluştururken, Katarlı yatırımcılar Borsa İstanbul’da hisselerin yüzde 50.3’üne sahip. Borsa Trendleri Raporu’na göre, Katarlı yatırımcıların portföyü bir yılda yüzde 481 artarak 15 milyar 148 milyon dolara yükseldi.

Öte yandan, Norveçli yatırımcılar da ilgi çekici bir şekilde Borsa İstanbul’a yatırım yapmaya başladı. 2024 yılında Katarlı yatırımcılar portföylerini büyütürken, Norveçli yatırımcıların BIST portföyü 1.8 milyar dolara ulaştı. ABD ve Katar başta olmak üzere, İngiltere, Hollanda ve Lüksemburg gibi ülkeler de borsada önemli yatırımlar yapmaya devam ediyor.

Bir diğer ilginç nokta ise, yılın ikinci çeyreğinde yabancı yatırımcıların borsada 1.8 milyar dolarlık hisse satması oldu. Bu dönemde bankacılık, holdingler ve ticaret sektörlerinde de satışlar yaşandı. Öte yandan, küresel piyasalardaki olumlu seyir devam ederken, Borsa İstanbul da günü yüzde 1.61 değer kaybıyla tamamladı.

Katarlı ve Norveçli yatırımcıların Borsa İstanbul’daki varlıklarının artması, uluslararası yatırımcıların ülkedeki ekonomik fırsatlara olan güveninin bir göstergesi olarak değerlendirilebilir. ABD, Katar ve diğer ülkelerin borsadaki varlıklarının artmasıyla birlikte, Türkiye’nin yabancı yatırımcılar için cazip bir piyasa olmaya devam ettiği görülmektedir. Borsa İstanbul’un uluslararası yatırımcılardan gördüğü ilgi, ülkenin ekonomik büyümesine olumlu katkı sağlayabilir.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
Katarlı Yatırımcıların Borsadaki Etkileyici Yükselişi!
Yorum Yap

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

İa Haber ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin