1. Haberler
  2. Gündem Haberleri
  3. Kavgadan Kan Davasına: Hatay’da Saklanan Şükrani Aba’nın Tahliyesi

Kavgadan Kan Davasına: Hatay’da Saklanan Şükrani Aba’nın Tahliyesi

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Olay, 22 Haziran tarihinde Adana ilinin Seyhan ilçesi Gülbahçesi Mahallesi’nde yaşandı. Şükran Aba, boşanma kararı aldığı eşi Hakim Aba ile görüşmek üzere bakkala gitti. Ancak burada çıkan tartışma, evlerine dönüldüğünde de devam etti. Evde yaşanan kavgaya, aynı sokakta yaşayan diğer aileler de dahil oldu. Hakim Aba, tartışmanın ortasında tabancasını çıkararak eşi Şükran Aba, kayınbiraderi Muhammet Erat, kayınpederi Turgut Erat ve kayınvalidesi Leyla Aktay’a ateş etti. Ardından 3 aylık bebeğini de alarak kaçtı. Olayın bildirilmesi üzerine polis ve sağlık ekipleri olay yerine ulaştı ve 4 kişinin hayatını kaybettiği tespit edildi. Cenazeler, Mardin’e götürülerek defnedildi.

Soruşturma sonucunda Aba ailesinin Hatay’ın Erzin ilçesinde saklandığı belirlendi. Polis ekipleri operasyon düzenleyerek Hakim Aba, babası Şerif Aba ve annesi Azize Aba’yı gözaltına aldı. Bebeği D.A. ise sevgi evlerine teslim edildi. Hakim Aba ve yardım ettiği iddia edilen babası tutuklanırken, annesi adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı.

Olayın ardından, aileler arasında başlayan husumetin bitirilmesi için Mardin’in Derik ilçesinde Metina Yardımlaşma, Dayanışma ve Eğitim Derneği (Metina-Der) devreye girdi. Barış için çalışan heyet, ailelerle görüşerek husumeti sonlandırma kararı aldı. Zeytinpınar Mahallesi’ndeki taziye evinde düzenlenen törene aşiret liderleri, dernek başkanı ve vatandaşlar katıldı. Aileler Kur’an-ı Kerim’in altından geçerek barış yemini ettiler.

Dernek Başkanı Aydın Pirinçioğlu, barışın sağlanmasından memnuniyet duyduklarını belirterek, kan davalarını bölgede görmek istemediklerini ifade etti. Kurucu başkan Eshat Güngürür ise ailelerle yaptıkları görüşmelerin sonucunda barışı sağladıklarını ve bölgeye örnek olması temennisinde bulundu.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
Kavgadan Kan Davasına: Hatay’da Saklanan Şükrani Aba’nın Tahliyesi
Yorum Yap

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

İa Haber ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin