1. Haberler
  2. Gündem Haberleri
  3. Kayseri’de Komşusunu Keserle Öldüren İsmail Kocatürk’e Müebbet Cezası Geri Döndü!

Kayseri’de Komşusunu Keserle Öldüren İsmail Kocatürk’e Müebbet Cezası Geri Döndü!

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Kayseri’de yaşanan korkunç bir cinayet olayı, uzun süren yargılama sürecinin ardından sonuçlandı. 13 Kasım’da Melikgazi ilçesinde meydana gelen olayda, Hasibe Soykuk isimli kadın keserle öldürüldü. Cinayetin şüphelisi olarak komşusu İsmail Kocatürk gözaltına alındı. Ancak ilerleyen süreçte olayın asıl failinin Hasibe Soykuk’un eşi Seyit Ahmet Soykuk olduğu belirlendi. İhbar sonrası jandarma ve sağlık ekipleri olay yerine ulaştı ve cesedin başında bulunan Seyit Ahmet Soykuk ve İsmail Kocatürkü gözaltına aldı.

İsmail Kocatürk, ilk başlarda suçu kabul etmedi ve cinayeti işlemediğini iddia etti. Ancak daha sonra gerçekler ortaya çıktı. Güvenlik kamerası görüntüleri incelendiğinde, Kocatürk’ün evinde ve çevresinde kan izlerine rastlandı. Ayrıca jandarma ekipleri tarafından yapılan keşifte, keser, kanlı elbise ve ayakkabılar bulundu. Kocatürk, cezaevinde dilekçe yazarak cinayeti işlediğini itiraf etti.

Olayın ardından Kocatürk’ün ifadesi yeniden alındı. Kocatürk, Hasibe Soykuk’un ailesiyle anlaşarak gübre taşıma işini üstlendiğini ancak ücretini alamadığını belirtti. Olay günü tartışma çıktığı ve kavga sırasında keseri alarak Hasibe Soykuk’u öldürdüğünü anlattı. Bu ifade üzerine Kayseri Cumhuriyet Başsavcılığı, Kocatürk hakkında ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası istemiyle dava açtı.

Kayseri 1’inci Ağır Ceza Mahkemesi’nde görülen davanın karar duruşmasında İsmail Kocatürk, ağırlaştırılmış müebbet hapis cezasına çarptırıldı. Ancak sanık avukatı karara itiraz etti ve dosya, Kayseri Bölge Adliye Mahkemesi’ne taşındı. Bölge Adliye Mahkemesi, yerel mahkemenin akıl sağlığı raporu talep etmemesi üzerine verilen cezayı bozdu. Yeniden yapılan yargılama sonucunda ise Kocatürk’ün cezai ehliyetinin tam olduğu rapor edildi.

Sonuç olarak, Kocatürk ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası almaya devam etti. Korkunç cinayetin ardından yapılan detaylı incelemeler ve uzun süren yargılama süreci sonucunda adalet yerini buldu ve mağdurun ailesine bir nebze de olsa teselli oldu.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
Kayseri’de Komşusunu Keserle Öldüren İsmail Kocatürk’e Müebbet Cezası Geri Döndü!
Yorum Yap

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

İa Haber ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin