1. Haberler
  2. Gündem Haberleri
  3. Kaza Sonrası Cinayet Şüphesiyle Başlayan Davada İddianame Hazır.

Kaza Sonrası Cinayet Şüphesiyle Başlayan Davada İddianame Hazır.

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Geçtiğimiz yıl 13 Ekim’de saat 23.00 sularında, bir kaza Akdam Mahallesi’nde, Erenler Caddesi’nde meydana geldi. Olayda Eyüp Aslantürk’ün yönetimindeki 50 SF 514 plakalı araç, sürücüsünün kontrolünü kaybetmesi sonucu şarampole devrildi. Sağlık ekipleri, olay yerine ulaştıklarında Aslantürk’ün yaşamını yitirdiğini belirledi. Aslantürk’ün cansız bedeni ise incelemenin ardından Kayseri Devlet Hastanesi morguna götürüldü. Kazayla ilgili soruşturma başlatıldı.

Kaza sonrasında şüpheleri cinayet yönünde derinleşen Cumhuriyet Başsavcılığı, geniş kapsamlı bir çalışma başlattı. Başsavcılığın talimatı üzerine İl Emniyet Müdürlüğü Cinayet Büro Amirliği ekipleri, teknik takip sonucunda Eyüp Aslantürk’ün ölümüyle ilgili detaylara ulaştı. Yapılan incelemede Aslantürk’ün bir bağ evinin kömürlük deposuna götürüldüğü, burada darbedildiği ve hayatını kaybettiği ortaya çıktı. Ayrıca, cansız bedenin otomobildeki vites boşaltılarak şarampole itilip kaza süsü verildiği belirlendi.

Soruşturma sonucunda hazırlanan iddianame Kayseri 2’nci Ağır Ceza Mahkemesi tarafından kabul edildi. İddianamede Bahadır Erdoğan, Kadir Sıtkı Yıldız, Furkan Perçin ve Barış Gökçek ile tutuksuz sanıklar Meral T. ve Ahmet T. hakkında ‘tasarlayarak adam öldürme’ ve ‘yardım etme’ suçlarından ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası isteniyor. İddianamede, sanıkların olayı planlı bir şekilde gerçekleştirdiği ve güvenlik kameralarını atlatmak için önlemler aldıkları belirtiliyor.

Mahkeme süreci başladığında tüm sanıklar ile ölen Aslantürk’ün yakınları duruşmada hazır bulundu. Tutuklu sanıklardan Bahadır Erdoğan, suçlamaları reddederek detaylı bir savunma yaptı. Diğer sanıkların da suçlamaları reddettiği belirtildi.

Olayın tanıklarının dinlendiği duruşmada mahkeme heyeti, tutuklu sanıkların tutukluluk hallerinin devamına karar vererek duruşmayı ileri bir tarihe erteledi. Bu süreçte eksikliklerin giderilmesi için çalışmalara devam edilecek.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
Kaza Sonrası Cinayet Şüphesiyle Başlayan Davada İddianame Hazır.
Yorum Yap

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

İa Haber ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin