1. Haberler
  2. Ekonomi
  3. KDV DÜZENLEMESİ İLE SİMİT FİYATLARI PATLAYACAK!

KDV DÜZENLEMESİ İLE SİMİT FİYATLARI PATLAYACAK!

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Seçim öncesi 15 liraya çıkan simitteki zam, iktidar baskısı ile geri alındı. Şimdi ise Gelir İdaresi Başkanlığı’nın (GİB) hazırladığı tebliğ taslağı ile yeni bir KDV düzenlemesi geliyor. Taslak tüm lokanta, pastane, kafe ve oturma yeri olan sokaktaki büfelerde yüzde 1 KDV ile satılan gıda ürünlerinin fiilen yüzde 10 KDV ile satılmasını öngörüyor.

Düzenleme neticesinde fırından simidi, poğaçayı alanlar yüzde 1, pastane, kafe veya büfeden alıp oturarak hizmet alanlar ise yüzde 10 KDV ödeyecek. Kanunen yüzde 1 olan simidin KDV’si, oturarak hizmet alınan işletmelerde yüzde 10’a çıkacak.

Halen yüzde 1 KDV kesip tahsil eden işletmeler, yüzde 10 KDV ödeyecekleri için ürünleri fiilen yüzde 9-10 oranında zamlanacak. KDV Kanunu’na göre Cumhurbaşkanı’nda olan KDV oranlarını artırma yetkisi bu durumda devreye girecek.

Gelecek dönemde pastane, kafe gibi işletmelerin vergi kaçakçılığını önlemek amaçlanıyor. Bazı işletmelerin fark etmeksizin tüm ürünlere yüzde 1 KDV fişi kesmeleri ve vergiden kaçınma durumları bu düzenleme ile engellenmeye çalışılacak.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
KDV DÜZENLEMESİ İLE SİMİT FİYATLARI PATLAYACAK!
Yorum Yap

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

İa Haber ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin