1. Haberler
  2. Siyaset Haberleri
  3. Kemal Kılıçdaroğlu, TUSAŞ’a Yapılan Terör Saldırısını Lanetledi

Kemal Kılıçdaroğlu, TUSAŞ’a Yapılan Terör Saldırısını Lanetledi

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Ankara’nın Kahramankazan ilçesinde bulunan Türk Havacılık ve Uzay Sanayii A.Ş.’nin (TUSAŞ) tesislerine düzenlenen terör saldırısının ardından CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, saldırganlara lanet okudu. Saldırı, 15.30’da vardiya değişimi sırasında meydana geldi ve silahlı ve bombalı saldırılarla başladı. Çatışmanın ardından bölgeye özel harekat timleri, itfaiye ve sağlık ekibi sevk edildi.

Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı, saldırıyla ilgili biri başsavcıvekili olmak üzere 9 cumhuriyet savcısını görevlendirdi. İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, saldırganlardan birinin kadın, diğerinin erkek olduğunu belirterek, 5 kişinin şehit olduğunu ve 3’ü ağır 22 kişinin yaralandığını açıkladı. Yerlikaya, saldırıyı PKK terör örgütünün gerçekleştirmiş olabileceğini ifade etti. Milli Savunma Bakanı Yaşar Güler ise saldırıyı şiddetle kınayarak, PKK’lı saldırganlara hak ettikleri cezayı verdiklerini söyledi.

TUSAŞ’taki saldırıda 5 polis yaralandı ve operasyonu gerçekleştiren 7 özel harekat polisi de yaralandı. Saldırıyla ilgili detayların ortaya çıkmasıyla birlikte, saldırının PKK terör örgütü tarafından gerçekleştirilmiş olabileceği değerlendiriliyor. Saldırıda hayatını kaybedenler arasında taksi şoförü de bulunmaktadır.

Bu üzücü olayın ardından siyasi liderler ve yetkililer, terörün lanetlenmesi ve birlik beraberlik vurgusu yapmaktadırlar. Cumhurbaşkanı Erdoğan, NATO, ve diğer siyasi liderler, TUSAŞ’a yapılan saldırıyı kınadılar ve teröre karşı birlik içinde mücadele edilmesi gerektiğinin altını çizdiler. Saldırı sonrasında yaşanan gelişmelerin detayları ilerleyen saatlerde belli olacak.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
Kemal Kılıçdaroğlu, TUSAŞ’a Yapılan Terör Saldırısını Lanetledi
Yorum Yap

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

İa Haber ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin