1. Haberler
  2. Siyaset Haberleri
  3. Kemal Kılıçdaroğlu’dan Hükümete Sert Sözler: “Uyarıyorum”

Kemal Kılıçdaroğlu’dan Hükümete Sert Sözler: “Uyarıyorum”

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Kemal Kılıçdaroğlu, sosyal medya üzerinden sert bir mesaj yayınladı. Paylaşımında, iktidarı hedef alarak çeşitli konulara değindi. Öncelikle, tasarruf konusunda uyarıda bulundu ve itibarın tasarruf edilemeyeceğini vurguladı. Ayrıca, milletin parasının israf edildiğini ve ekonominin kötüye gittiğini belirtirken, iktidarın buna karşı “şaha kalkıyoruz” dediğini dile getirdi. Ekonomik sorunların çözümü için Stratejik Planlama Teşkilatı kurulması gerektiğini ve hesapsız ödenen faizlerin felakete yol açabileceğini söyledi. Ancak, iktidarın bu önerilere kulak asmadığını ve ekonomik tedbirleri halka kesintiler yaparak aldığını eleştirdi.

Ayrıca, adil bir hukuk sisteminin ekonomik iyileşmenin temelinde olduğunu belirterek, yargının tarafsızlığının önemine vurgu yaptı. Ancak iktidarın yargıyı cemaatlere, ekonomiyi damadına ve ekonomi biliminden uzak bir kişiye teslim ettiğini ifade etti. Ayrıca, basın özgürlüğünü savunurken gazetecilerle uğraşmamanın önemini vurguladı ve bu hakkın kutsal olduğunu belirtti. Ancak, iktidarın gazetecileri hapse atarak basın özgürlüğünü ihlal ettiğini söyledi.

Ayrıca, sığınmacı sorununa da değinen Kılıçdaroğlu, Türkiye’nin 13 milyon sığınmacıyı hem ekonomik olarak kaldıramayacağını hem de demografik yapısının bozulacağını ifade etti. Avrupa’dan 6 milyar Avro karşılığında sığınmacıları geri alabileceklerini önerdi ancak iktidarın bu öneriyi reddettiğini ve sığınmacıları ülkeye yerleştirdiğini belirtti. Ayrıca, vatandaşlığın satılamayacağını ve bu konuda yaptıklarıyla Türkiye’yi rezil ettiklerini dile getirdi.

Son olarak, Kılıçdaroğlu iktidara hitaben ekonomiden, dış politikadan, hukuktan ve vatandaşların haklarından anlamadıklarını belirtti. Halkı yalanlarla ve iftiralarla kandırdıklarını ve bu duruma karşı mücadele edeceklerini söyledi. Ayrıca, iktidarı ve onun yanında yer alan çeteyi ülke için bir tehlike olarak gördüğünü ve bu durumun tarihe geçecek bir hatıra olacağını vurguladı. Ancak, Türkiye Cumhuriyeti ve Cumhuriyet Halk Partisi’nin ebediyen var olacağını ve teslim alınamayacağını belirtti. Kemal Kılıçdaroğlu’nun paylaşımı sosyal medyada geniş yankı uyandırdı ve tartışmalara neden oldu.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
Kemal Kılıçdaroğlu’dan Hükümete Sert Sözler: “Uyarıyorum”
Yorum Yap

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

İa Haber ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin