1. Haberler
  2. Ekonomi
  3. Kent Ekmek ve Ulaşım Fiyatlarına Kayseri’de Zam!

Kent Ekmek ve Ulaşım Fiyatlarına Kayseri’de Zam!

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Geçtiğimiz günlerde Kayseri’de somun ekmeğe zam geldi ve 200 gram somun ekmeğin fiyatı 7,5 TL’den 9 TL’ye yükseldi. Bu zam sonrasında, belediyenin Kent Ekmek fiyatlarına zam yapılıp yapılmayacağı merak konusu haline geldi. AKP’li Belediye tarafından yapılan açıklamada, Kent Ekmek fiyatlarına zam yapıldığı duyuruldu ve 200 gram somun ekmeğin fiyatı 5 TL’den 7 TL’ye çıkarıldı. Bu zamla birlikte, ekmeğe olan talep ve tüketimde değişiklikler yaşanması bekleniyor.

Ayrıca, Kayseri Büyükşehir Belediyesi Ulaşım Koordinasyon Merkezi (UKOME) tarafından, şehir içi ve ilçe toplu taşıma ücret tarifelerine de zam yapıldı. Daha önce 16,50 TL olan tam bilet fiyatı 20 TL’ye, 9,00 TL olan indirimli bilet fiyatı ise 11 TL’ye yükseldi. Bu zamın sebebi olarak, artan akaryakıt ve diğer girdilerde yaşanan maliyet artışları gösterildi.

AKP’li Kayseri Büyükşehir Belediyesi’nden yapılan açıklamada, toplu ulaşım zammının sebebinin akaryakıt ve diğer girdilerde yaşanan maliyet artışları olduğu belirtildi. Zammın gerekçesi olarak, toplu ulaşımın ana gider kalemi olan akaryakıt, bakım ve yedek parça giderlerindeki fiyat artışları gösterildi. Yeni tarifeye göre, tam bilet fiyatı 20 TL, indirimli bilet fiyatı ise 11 TL olarak belirlendi. Ayrıca, avantajlı abonman kartları da güncellendi ve aylık 150 biniş hakkı olan indirimli abonman bilet fiyatı 300 TL, tam abonman bilet fiyatı ise 860 TL olarak belirlendi.

Aktarma şartları ve tarifeleri ile ilçe toplu ulaşım tarifelerinde de düzenlemeye gidildi ve güncel tarifelerin 30 Eylül 2024 tarihinden itibaren geçerli olacağı açıklandı. Bu düzenlemelerin toplu taşımayı daha etkin ve ekonomik hale getirmesi beklenirken, vatandaşların zam kararına tepkilerinin olabileceği de değerlendiriliyor. Sonuç olarak, Kayseri’de ekmeğe ve toplu ulaşıma yapılan zamların, şehirdeki genel yaşam standartlarını ve gündelik harcamaları etkileyeceği düşünülüyor.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
Kent Ekmek ve Ulaşım Fiyatlarına Kayseri’de Zam!
Yorum Yap

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

İa Haber ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin