1. Haberler
  2. Gündem Haberleri
  3. Keşan Köylülerinden Güçlü İtiraz: Taş Ocağına Hayır!

Keşan Köylülerinden Güçlü İtiraz: Taş Ocağına Hayır!

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Edirne’nin Keşan ilçesine bağlı Karlıköy ve Yeşilköy sınırlarında yapılması planlanan andezit taş ocağı kırma ve eleme tesisine karşı halkın tepkisi artıyor. Keşan Kent Konseyi öncülüğünde toplanan 919 imza, Keşan Kaymakamlığı’na teslim edildi. Köylülerin, taş ocağına karşı olduklarını dile getirdiği basın açıklamasında, Keşan Kent Konseyi Başkanı Dr. Uğur Özdağlı ve avukat Sevda Şimşek konuşma yaptı.

Keşan’a bağlı Karlıköy ve Yeşilköy sınırlarında özel bir firmanın yapmayı planladığı taş ocağı projesine karşı yapılan çalışmalar sonucunda, Köy sakinlerinden toplanan 919 imza, Keşan Kaymakamlığı’na iletildi. Keşan Kent Konseyi’nin öncülüğünde toplanan halk, Cumhuriyet Meydanı’nda bir araya gelerek tepkilerini dile getirdi.

Cumhuriyet Meydanı’nda gerçekleştirilen basın açıklamasında, Keşan Kent Konseyi Başkanı Dr. Uğur Özdağlı, Karlıköy ve Yeşilköy sınırlarında yapılması planlanan taş ocağına karşı olduklarını belirterek, projenin iptal edilmesini istediklerini belirtti. Köylülerin tepkilerine destek veren avukat Sevda Şimşek ise doğanın korunmasının insanlık görevi olduğunu vurgulayarak, projenin çevreye vereceği zararlara dikkat çekti.

Sevda Şimşek yaptığı açıklamada, bölgede planlanan taş ocağının su kaynaklarına, yollara, ormanlara ve tarıma zarar vereceğini dile getirdi. Doğanın korunması için alternatif çözümlerin bulunması gerektiğini belirten Şimşek, doğanın tahrip edilmesine izin verilmemesi gerektiğini ifade etti.

Basın açıklamasına destek veren Karlıköylü köylüler Asiye Sürücü (73) ve Kerime Gürsel (95), köylerine taş ocağı yapılmasına karşı olduklarını belirtti. Toplanan imzaların ardından Keşan Kaymakamlığı’na iletilmesiyle birlikte, halkın tepkisi resmi bir şekilde dile getirilmiş oldu.

Karlıköy ve Yeşilköy sakinlerinin, çevrelerinin korunması ve doğanın zarar görmemesi adına yaptıkları bu mücadele, bölgedeki doğal alanların korunması ve sakinlerin sağlığının riske atılmaması adına oldukça önemli bir adım olarak değerlendiriliyor. Halkın bir araya gelerek seslerini duyurması, çevre bilincinin ve doğa sevgisinin önemini bir kez daha ortaya koyuyor.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
Keşan Köylülerinden Güçlü İtiraz: Taş Ocağına Hayır!
Yorum Yap

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

İa Haber ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin