1. Haberler
  2. Gündem Haberleri
  3. Kılıçdaroğlu: “Demirtaş’ı Yalnız Bırakanlardan Olmayacağım!”

Kılıçdaroğlu: “Demirtaş’ı Yalnız Bırakanlardan Olmayacağım!”

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Eski CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu, eski HDP eş başkanları Selahattin Demirtaş ve Figen Yüksekdağ’ın da aralarında bulunduğu 108 sanığın yargılandığı Kobani davası sonucunda çıkan kararlar hakkında sosyal medya hesabından bir paylaşımda bulundu. Kılıçdaroğlu, “Samimiyet ve Cesaret Gerek!” diyerek başladığı mesajında hukuksuz kararlara karşı durduğunu belirtti.

Kılıçdaroğlu, sosyal ve ulusal medyada bazı kişilerin ve siyasetçilerin konuyu anlamadığını ve hukuksuz karara karşı çıkanları eleştirdi. Terör suçunun dokunulmazlık kapsamında olmadığını vurgulayan Kılıçdaroğlu, Demirtaş ve Yüksekdağ’ın terör suçu işlemediğini savundu. Demirtaş’ın tutsak edilmesinin AKP tarafından yapıldığını ve bu duruma karşı mücadele edeceğini ifade etti.

Kılıçdaroğlu, Demirtaş’ı yalnız bırakmayacağını ve hukuksuz yargılamaya karşı çıkacağını belirtti. Siyasi tutsakların bedelini dokunulmazlıkların kaldırılması değil, baskıcı hükümete karşı durmalarının olduğunu dile getirdi. Siyasette samimiyet ve vatanseverlik çağrısında bulunan Kılıçdaroğlu, adaletin gücün değil, halkın yanında olması gerektiğini vurguladı.

Kılıçdaroğlu, tüm siyasi partilerden bedel ödemis ve mücadele vermiş kişilere destek olacaklarını belirtti. Demirtaş ve Atalay’ı vatansever olarak nitelendiren Kılıçdaroğlu, arka kapı pazarlıkçılarına karşı çıkacaklarını ifade etti. Kürt atasözüne atıfta bulunarak, haksızlıklara karşı cesurca mücadele etme çağrısında bulundu.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
Kılıçdaroğlu: “Demirtaş’ı Yalnız Bırakanlardan Olmayacağım!”
Yorum Yap

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

İa Haber ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin