1. Haberler
  2. Gündem Haberleri
  3. Kılıçdaroğlu hakkında hukuksuz soruşturma başlatıldı: Avukattan çarpıcı açıklama!

Kılıçdaroğlu hakkında hukuksuz soruşturma başlatıldı: Avukattan çarpıcı açıklama!

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı, eski CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu hakkında “Cumhurbaşkanına alenen hakaret” suçundan resen soruşturma başlattı. Kılıçdaroğlu’nun avukatı Celal Çelik, bu durumu hukuksuz olarak nitelendirerek tepki gösterdi. Çelik, sosyal medya üzerinden yaptığı açıklamada, “Önceki genel başkanımız Kemal Kılıçdaroğlu hakkında hukuksuz bir soruşturma daha başlatılmış. Çok korktuk! Şunu bilin ki ateş olsanız cürmünüz kadar yer yakarsınız! Sayın Genel Başkanı korkutamazınız, sindiremezsiniz…” ifadelerini kullandı.

Avukat Çelik, paylaşımında hukuksuz soruşturmayı başlatan kişilerin kimlikleri hakkında da bilgi verdi. Siyasi davaların nöbetçi mahkeme başkanıyken ödüllendirilip Adalet Bakan Yardımcısı olarak atanan ve daha sonra İstanbul Başsavcılığına getirilen kişinin soruşturmayı başlattığını belirtti. Ayrıca, Ankara Cumhuriyet Başsavcılığına bağlı iken hangi yetki ile İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığının soruşturma başlattığını sorguladı.

Bu olay, Kılıçdaroğlu’nun daha öncesinde de benzeri durumlarla karşı karşıya kaldığı bir sürecin devamı niteliğinde. Çelik, konuyla ilgili olarak Adalet Bakanı Yılmaz Tunç’a da seslenerek, bu hukuksuz soruşturmanın gerekçelerini sorguladı.

Kılıçdaroğlu’nun avukatı, sosyal medya üzerinden yaptığı açıklamada, Genel Başkanlarının açıklamalarının doğru olmasına rağmen haksız yere soruşturmalarla karşı karşıya kaldığını belirtti. Bu durumun siyasi bir karar olduğunu ve adaletin zedelendiğini vurguladı. Ayrıca, Genel Başkanlarının açıklamasının suç kapsamına sokulmaya çalışılmasını da eleştirdi.

Hukuk düzeni içerisinde herkesin adil yargılanma hakkı bulunmaktadır. Ancak, bu durumda Kılıçdaroğlu’nun hukuksuz bir şekilde soruşturma altına alınması, adaletin sorgulanmasına sebep olmuştur. Kamuoyunda da bu tür hukuksuz uygulamaların sıkça tartışıldığı bir dönemde, bu olayın yarattığı tepkiler de oldukça yoğun olmuştur.

Sonuç olarak, Kemal Kılıçdaroğlu’na yönelik başlatılan hukuksuz soruşturma, avukatı Celal Çelik tarafından tepki ile karşılanmış ve adaletin zedelendiği düşünülmüştür. Adaletin tarafsızlığı ve hukukun üstünlüğü ilkesine zarar verdiği düşünülen bu durum, kamuoyunda da geniş yankı uyandırmıştır. Adalet Bakanı ve ilgili mercilerin konuyu detaylı bir şekilde incelemesi beklenmektedir.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
Kılıçdaroğlu hakkında hukuksuz soruşturma başlatıldı: Avukattan çarpıcı açıklama!
Yorum Yap

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

İa Haber ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin