1. Haberler
  2. Gündem Haberleri
  3. Kılıçdaroğlu’na Hapis Şoku: Erdoğan Bayraktar’a Hakaretten Ceza İstemi!

Kılıçdaroğlu’na Hapis Şoku: Erdoğan Bayraktar’a Hakaretten Ceza İstemi!

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

CHP’nin eski Genel Başkanı olan Kemal Kılıçdaroğlu, eski Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Erdoğan Bayraktar’a hakaret ettiği iddiasıyla ‘kamu görevlisine alenen hakaret’ suçundan 1 yıl 2 aydan 2 yıl 4 aya kadar hapis cezası istemiyle mahkemeye verildi. Milletvekili seçimlerinde aday olmadığı için dokunulmazlığı bulunmayan Kılıçdaroğlu, Ankara Asliye Ceza Mahkemesi’nce ‘sanık’ ifadesinin alınması için İstanbul 51. Asliye Ceza Mahkemesi’ne talimat verilmesine karar verildi. Savcı, şikayetçi olan Bayraktar’ın şikayetinden vazgeçtiğini belirtse de suçun TCK kapsamında takip edilebileceğini söyledi ve düşünce özgürlüğü kapsamında olmadığının altını çizdi.

Mahkemede mütaala da Kılıçdaroğlu’nun kullandığı ifadelerin ‘Kamu görevlisine karşı görevinden dolayı alenen hakaret’ suçunu oluşturduğu vurgulandı ve 1 yıl 2 aydan 2 yıl 4 aya kadar hapis cezası talep edildi. Kılıçdaroğlu’nun avukatlarına, savunmalarını hazırlamaları için süre verildi ve duruşma ertelendi. Olay tarihinin basında geniş yer almasından dolayı, Kılıçdaroğlu’nun sözlerinin düşünce ve ifade özgürlüğü kapsamında olmadığı belirtildi.

Kılıçdaroğlu’nun avukatının duruşmaya katıldığı mahkemede, şikayetçi Bayraktar’ın şikayetinden vazgeçtiği bildirilmiş olsa da, suçun TCK kapsamında olması nedeniyle takip edilebileceği ifade edildi. Savcının mütaalasında, Kılıçdaroğlu’nun Bayraktar’a yönelik kullandığı ifadelerin suç oluşturduğu ve hapis cezası ile cezalandırılması gerektiği belirtildi. Mahkeme, Kılıçdaroğlu’nun avukatlarına savunmalarını hazırlamaları için süre verdi ve duruşmayı erteledi.起 Kılıçdaroğlu’nun basın mensuplarının bulunduğu ortamda yaptığı açıklamaların düşünce özgürlüğü kapsamında olmadığı ve kamu görevlisine karşı hakaret suçunu oluşturduğu belirtildi.

Dava, Kılıçdaroğlu’nun avukatının katıldığı duruşmada mahkeme heyeti tarafından görüldü. Şikayetçi olan Bayraktar’ın şikayetinden vazgeçtiği ifade edilse de, suçun TCK kapsamında olması nedeniyle takip edilebileceği belirtildi. Savcının mütaalasında, Kılıçdaroğlu’nun Bayraktar’a karşı kullandığı ifadelerin suç oluşturduğu ve hapis cezası ile cezalandırılması gerektiği talep edildi. Mahkeme, Kılıçdaroğlu’nun avukatlarına savunmalarını hazırlamaları için süre vererek duruşmayı erteledi. Sonuç olarak, olay tarihinde basında geniş yer alan Kılıçdaroğlu’nun ifadelerinin düşünce özgürlüğü kapsamında olmadığı vurgulanarak hapis cezası talep edildi.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
Kılıçdaroğlu’na Hapis Şoku: Erdoğan Bayraktar’a Hakaretten Ceza İstemi!
Yorum Yap

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

İa Haber ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin