1. Haberler
  2. Gündem Haberleri
  3. Kılıçdaroğlu’ndan Çarpıcı Açıklamalar: “Osmanlı’nın Battığı Şeyi Türkiye Yapmasın!”

Kılıçdaroğlu’ndan Çarpıcı Açıklamalar: “Osmanlı’nın Battığı Şeyi Türkiye Yapmasın!”

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Yükselen Türkiye Enstitüsü’nün Haziran ayı toplantısına İstanbul Üsküdar’da bir otelde katıldı. Toplantıda Osmanlı’dan Türkiye Cumhuriyeti’nin kuruluşuna, yerli üretime dayalı ekonomi modelini anlattı ve Osmanlı’nın sanayi devrimini kaçırmasının neden olduğu battığına dikkat çekti.

Kılıçdaroğlu, Türkiye’deki sığınmacı sorununa da değinerek, Suriye ile neden kavga edildiği ve yüksek yetenek inşasını en iyi kullanabilen ülkelerin Hindistan ve Çin olduğunu belirtti. Bu ülkelerin zeki çocuklarını Batı ülkelerinde eğittiğini ve teknolojik gelişmelere imza attıklarını vurguladı.

Konuşmasında vergilerin hesabının sorulmamasının demokrasiye zarar verdiğini ifade eden Kılıçdaroğlu, devlette barış ve huzur olması için sosyal devlet kavramının önemine değindi. Herkesin kimliğine, inancına ve yaşam tarzına saygı duyulması gerektiğini vurguladı ve kimliğin aşağılanamayacağını veya yukarıya çıkarılamayacağını belirtti.

Yurtta barış, dünyada barış ilkesine vurgu yapan Kılıçdaroğlu, Türkiye’nin mazlum milletlere örnek olması gerektiğini ve Türkiye’nin dominant ülke olduğunu ifade etti. Ayrıca, Fırat’ın kuruyacağı ve Mezopotamya Ovası’nın çöle dönüşeceği uyarısında bulunarak bu duruma karşı önlem alınması gerektiğini dile getirdi.

Kılıçdaroğlu, ülkeyi yönetenlerin aklını ve ahlakını bir araya getirmesi gerektiğini söyledi. Ahlakın kurumlaşması ve ahlaksızlığın üzerine gidilmesi gerektiğini belirten Kılıçdaroğlu, Türkiye’nin yükselmesi ve kalkınması için herkesin çaba sarfetmesi gerektiğini ifade etti.

Son olarak, Kılıçdaroğlu, Türkiye’nin sorunlarını aşabileceklerine olan inancını vurgulayarak, kişisel çıkar peşinde koşmadıklarını ve ülkenin saygın bir konumda olmasını amaçladıklarını söyledi. Toplantıya katılanlarla sorunun aşılacağını belirterek, Türkiye’nin aptal olmadığını ve sorunları aşabileceğini dile getirdi.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
Kılıçdaroğlu’ndan Çarpıcı Açıklamalar: “Osmanlı’nın Battığı Şeyi Türkiye Yapmasın!”
Yorum Yap

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

İa Haber ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin