1. Haberler
  2. Gündem Haberleri
  3. Kırıkkale’de Yapılan Sıkı Trafik Denetimleri ve Dronların Rolü

Kırıkkale’de Yapılan Sıkı Trafik Denetimleri ve Dronların Rolü

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Kırıkkale’de birçok ilin geçiş güzergahı olan “kilit kavşak”ta, artan trafik yoğunluğunu yönetmek ve vatandaşların güvenliğini sağlamak amacıyla polis ve jandarma ekipleri tarafından kapsamlı denetimler gerçekleştirildi. Bu denetimler sırasında dronlar da havadan trafik kontrolü için etkin bir şekilde kullanıldı.

Özellikle ticari taksiler üzerinde yoğunlaşan ekipler, sürücü ve yolcuların Genel Bilgi Toplama (GBT) sorgularını yaptı. Polis ekipleri, emniyet şeridini ihlal eden sürücülere sıkı denetimler uyguladı. Havadan yapılan denetimlerle emniyet şeridi kullanan araçlar tespit edildi ve bu araçlara 6 bin 440 lira cezai işlem uygulandı.

Bu sıkı önlemlerle vatandaşların bayram tatilini huzurlu ve güvenli bir şekilde geçirmeleri hedefleniyor. İl Emniyet Müdürlüğü, bayram boyunca denetimlerin devam edeceğini ve vatandaşların güvenliğinin en üst düzeyde tutulacağını duyurdu.

Ankara-Kırıkkale D200 kara yolu üzerindeki Yahşihan ilçesinde trafik yoğunluğunun arttığı gözlenirken, Kırıkkale-Kayseri D765 kara yolunda araç trafiğinin akıcı şekilde ilerlediği görüldü. Kara yolları ekipleri, ulaşımın aksamaması ve trafiğin düzenli ilerlemesi için bazı kavşakları, beton bariyerler ve uyarı levhalarıyla kapattı.

İstanbul-Tekirdağ yolunda bayram tatilinin başlamasıyla vatandaşlar, Tekirdağ’a doğru yola çıktı. Tatile gitmek veya bayramı memleketlerinde geçirmek isteyenlerle karayolunda uzun araç kuyrukları oluştu. Tekirdağ’da Beyazköy, Yeniçiftlik, Yenice ve Üniversite kavşaklarında yoğunluk yaşandı.

Tekirdağ İl Emniyet Müdürlüğü ve Tekirdağ İl Jandarma Komutanlığı ekipleri, muhtemel kazaları önlemek ve olumsuz durumları engellemek için tedbirlerini artırdı. Ekipler, sürücülere hız yapmamaları, trafik işaretlerine uymaları, takip mesafesine dikkat etmeleri ve hatalı sollama yapmamaları konusunda uyarılarda bulundu.

Kuzey Ege’deki tatil merkezlerinde trafikte uzun araç kuyrukları oluştu. İstanbul, Ankara, Bursa ve çevre illerden tatil beldelerine veya memleketlerine gitmek isteyen sürücülerin Edremit bölgesinden geçişleri devam etti.

Edremit İlçe Emniyet Müdürlüğü ekipleri, trafik akışını sağlamak amacıyla araç yoğunluğunun bulunduğu kavşaklarda sinyalizasyona müdahale etti. Karayolu ekipleri, trafik yoğunluğunu önlemek için önlem almaya devam edeceklerini belirttiler.

Karadeniz’i İstanbul’a bağlayan D-100 karayolunda trafik yoğunluğu devam ediyor. Osmancık’ta, İstanbul yönünde ulaşım normal seyrinde ilerlerken, Samsun istikametine gitmek isteyen tatilciler yoğunluğa neden oldu.

Bazı sürücülerin kestirme yolu kullanarak trafik yoğunluğundan kaçındığı gözlemlendi. Navigasyon kullanan sürücülerin Ergenekon Caddesi’ni tercih ettiği ve bu şekilde trafik sıkışıklığını önlemeye çalıştığı belirtildi.

Uluslararası karayolundaki kavşaklarda trafik ışıklarına takılmadan ilerleyen sürücüler, şehir içinde trafik yoğunluğuna neden olmaktan kaçındılar. Bu şekilde güvenli ve rahat bir yolculuk yapmayı tercih ettiler.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
Kırıkkale’de Yapılan Sıkı Trafik Denetimleri ve Dronların Rolü
Yorum Yap

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

İa Haber ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin