1. Haberler
  2. Gündem Haberleri
  3. Kış Lastiği Zorunluluğu: İşte Detaylar ve Tarihler

Kış Lastiği Zorunluluğu: İşte Detaylar ve Tarihler

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Kış lastiği zorunluluğuyla ilgili tarih detaylarına odaklanan sürücüler, İçişleri Bakanlığı’nın güvenlik denetimlerini göz önünde bulunduruyorlar. Özellikle ağır taşıtlarda kullanılmayan kış lastikleri, ciddi cezalarla karşı karşıya kalabiliyor. Bu sebeple, belirli dönemlerde lastiklerini değiştirmek zorunda kalan sürücüler, “Kış lastiği ne zaman takılır?” sorusuna yanıt arıyorlar. Peki, kış lastiği ne zaman takılır?

Yük ve yolcu taşıyan ticari araçlar haricinde kalan özel araçlar için kış lastiği zorunlu olmasa da, herkesin kış aylarında kış lastiği kullanması öneriliyor. Bu durum, can ve mal güvenliği ile sorunsuz bir seyahat sağlamak adına önem taşıyor. Kış lastiği zorunluluğu bu yıl da 1 Aralık’ta başlayacak.

Kış lastikleri, 7 derecenin altındaki soğuk havalarda, ıslak, karlı ve çamurlu zeminlerde yaz lastiklerine göre daha iyi yol tutuşu ve güvenlik sunuyor. Şehirler arası yük ve yolcu taşımacılığı yapan ticari araçlar için kış lastiği takma zorunluluğu, her yıl olduğu gibi bu yıl da 1 Aralık’ta başlayacak. Bu kurala göre, yolcu ve eşya taşımacılığında kullanılan araçlar 1 Aralık’tan 1 Nisan’a kadar zorunlu olarak kış lastiği kullanmak zorunda olacak.

Resmi Gazete’de yayımlanan bilgiler doğrultusunda, kamyon, çekici, tanker, otobüs gibi araçların tahrikli dingillerinde bulunan tüm lastiklerde; kamyonet, minibüs ve otomobillerin ise tüm lastiklerinde kış lastiği kullanımı zorunlu hale getirildi. Ayrıca, seyir halinde lastik değiştirilen durumlarda da kış lastiği takılması gerekmektedir.

Kış lastikleri, 7 derecenin altındaki hava koşullarında, ıslak, karlı ve çamurlu yollarda yaz lastiklerine kıyasla daha iyi yol tutuşu ve güvenlik sağlıyor. Bu nedenle, sürücülerin kış lastiği zorunluluğuna riayet etmeleri, hem kendi güvenlikleri hem de karayollarında seyahat eden diğer insanların güvenliği açısından büyük önem taşımaktadır. Sürücüler, kış lastiği uygulamalarıyla ilgili tarih ve detaylara dikkat ederek sorunsuz bir sürüş deneyimi yaşayabilirler.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
Kış Lastiği Zorunluluğu: İşte Detaylar ve Tarihler
Yorum Yap

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

İa Haber ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin