1. Haberler
  2. Gündem Haberleri
  3. Kızılcahamam’da keşfedilen gizli kaya oluşumu turizme açılıyor

Kızılcahamam’da keşfedilen gizli kaya oluşumu turizme açılıyor

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Kavaközü köyünde yaşayan yerliler, vadide uzun zamandır gizli kalmış kayaları keşfetti. Bu bölge halkı, incelik ve uzunluğuyla peribacalarını hatırlatan kayalıkların turizme açılmasını talep ediyor.

Dağ yamaçlarında mantar toplamaya çıkan üniversite öğrencisi Sefa Taşkın, gezerken bu kaya oluşumlarını keşfettiğini söylüyor. Taşkın, “Burası muhtemelen vadi yamaçlarından akan suların sert kayaları aşındıramayıp ortalarındaki mineral kayaları aşındırması sonucu oluşmuş. Mantar toplamaya gitmiştim. Geziyordum ve birden Nevşehir’deki peribacasını anımsatan yapıları gördüm. Hemen buraya çıktım, fotoğraflar çekerek keşfettim” diyor.

Uzmanlara danışarak bu bölgenin peribacası oluşumu olduğuna inandığını belirten Taşkın, “Bu alan turizme kazandırılabilir çünkü burası doğal ve harika bir oluşum bölgesi. İnsanlar için kafa dinlemek için ideal bir yer. Zaten Kızılcahamam doğal güzellikleriyle ünlü bir yer. Bu oluşumun da buna katkı sağlayacağını düşünüyorum. İnsanlar buraya temiz hava almak ve stres atmak için geliyorken artık peribacasını görmek için de gelecekler” diyor. Kavaközü köyü sakinleri, peribacalarının turizme kazandırılması için yetkililerden çalışma yapılmasını talep ediyor.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
Kızılcahamam’da keşfedilen gizli kaya oluşumu turizme açılıyor
Yorum Yap

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

İa Haber ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin