1. Haberler
  2. Siyaset Haberleri
  3. Kızıltepe Belediye Başkanı Zeyni İpek İstifa Kararını Resmileştirmedi, Meclis’ten Vekalet Devri Yapacak

Kızıltepe Belediye Başkanı Zeyni İpek İstifa Kararını Resmileştirmedi, Meclis’ten Vekalet Devri Yapacak

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Mardin’in Kızıltepe ilçesinin belediye başkanı Zeyni İpek, DEM Parti’den istifa etmemiş ve istifa kararını resmileştirmemiş olduğunu açıkladı. Partinin başlattığı disiplin soruşturması sürecinde, Kızıltepe Belediye Başkanlığı vekaletini meclis içerisinde belirlenecek bir kişiye devredeceğini belirtti. İpek, 31 Mart 2024’teki Mahalli İdareler Genel Seçimlerinde Kızıltepe Belediye Başkanı seçildikten sonra, partisinin ön seçim sürecinde ve belediye başkanlığı döneminde şahsına yönelik saldırılar ve yıpratma girişimleriyle karşılaştığını ifade etti.

Zeyni İpek, yapılan saldırılara karşı hukuksal mücadele yürütme ve partisiyle hesaplaşma kararı aldığını belirtti. Ayrıca, partisine, ailesine ve kendisine zarar verecek durumlardan kaçınmak için istifa kararını resmileştirmemiş ve belediye başkanlığı vekaletini devretme kararı almış olduğunu söyledi. Partisi tarafından başlatılan disiplin soruşturması sürecinde işbirliği yapacağını ve alınacak kararlara saygı göstereceğini vurguladı.

DEM Parti Genel Merkezi, Zeyni İpek hakkında disiplin soruşturması başlatıldığını duyurmuş ve soruşturmanın kısa sürede sonuçlandırılacağını belirtmişti. İpek, 8 Ağustos’ta yaptığı açıklamayla partisinden istifa ettiğini duyurmuş ancak daha sonra bu kararından vazgeçtiğini açıklamıştı. İstifa kararını verirken duygusal bir ortamda olduğunu ve partisinin başlattığı disiplin sürecine saygısızlık olduğunu fark ettiğini belirtmişti.

DEM Parti, Zeyni İpek hakkında disiplin soruşturması başlatma kararı almıştı. Bu soruşturma sonucunda partinin program, ilke ve ahlaki değerlerine aykırı davranışlarda bulunulduğu tespit edilmiş ve soruşturma sürecinin kamuoyu ile paylaşılacağı açıklanmıştı. İpek, istifa kararı almış ancak istifasını resmileştirmemiş ve belediye başkanlığı vekaletini devretme kararı almıştı.

DEM Parti’nin Zeyni İpek hakkında başlattığı disiplin soruşturması sürecinde, İpek istifa ettiğini duyurmuş ancak daha sonra bu kararından vazgeçtiğini açıklamıştı. Parti, soruşturmanın sonuçlarını kısa sürede açıklayacağını belirtmişti. İpek de disiplin süreci boyunca partisiyle işbirliği yapacağını ve alınacak kararlara saygı göstereceğini dile getirmişti.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
Kızıltepe Belediye Başkanı Zeyni İpek İstifa Kararını Resmileştirmedi, Meclis’ten Vekalet Devri Yapacak
Yorum Yap

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

İa Haber ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin