1. Haberler
  2. Gündem Haberleri
  3. KKTC Cumhurbaşkanı Tatar’dan Çarpıcı Çıkış!

KKTC Cumhurbaşkanı Tatar’dan Çarpıcı Çıkış!

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

BM 79. Genel Kurul toplantıları kapsamında ABD’nin New York şehrinde düzenlenen etkinlikte Tatar, New York Türkevi’nde basın açıklaması yaparak ada barışı için yürüttükleri yeni çalışmaları anlattı.

Tatar, Kıbrıs’ta iki devletin iyi komşuluk ve işbirliği ilişkisi içinde bir arada yaşayabileceği, sürdürülebilir bir çözüm sunarak gerçekçi bir yaklaşım sergilediklerini belirtti. Refah ve istikrara dayalı bir geleceğe odaklanan Tatar, tükenmiş ve geçersiz müzakere temelleri yerine farklı düşünmenin önemini vurguladı. Hidrokarbon yatırımları ve su projelerinin Rum kesimiyle yapılabilmesi konusunda umutlu olduğunu dile getirdi.

Cumhurbaşkanı Tatar, BM Genel Sekreteri Antonio Guterres ile yaptığı görüşmede müzakere edilmiş bir çözüme bağlı kaldıklarını tekrarladığını ve eşitlik temelinde nasıl işbirliği yapabileceklerini aktardığını belirtti.

Halkın temel insan haklarını geri kazanma mücadelesinden vazgeçmeyeceğini vurgulayan Tatar, uluslararası toplumun ada halkına yönelik insan hakları ihlallerine son vermesi çağrısında bulundu. Güney Kıbrıs’ın Türk yatırımcılara yönelik tutuklama kararlarını kabul edilemez bulduğunu ve tüm bu engellerin adadaki diyalog için olumsuz bir ortam yarattığını ifade etti.

KKTC Cumhurbaşkanı Tatar, Cumhurbaşkanı Erdoğan’a teşekkür ederek Kıbrıs konusundaki açıklamaları için minnettarlığını dile getirdi. Tatar, federal bir çözümün mümkün olmadığı konusundaki düşüncelerini paylaştı ve KKTC’nin kendi kendini yönetme konusundaki kararlılığını vurguladı. Orta Doğu’daki çatışmaların Kıbrıs için de risk oluşturabileceği ve adanın da hedef haline gelebileceği uyarısında bulundu.

Daha adil bir dünya için KKTC’nin de söz hakkına sahip olması gerektiğine inandığını belirten Tatar, gelecek hedeflerine odaklanacaklarını ve ada barışı için çalışmalarına devam edeceklerini söyledi.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
KKTC Cumhurbaşkanı Tatar’dan Çarpıcı Çıkış!
Yorum Yap

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

İa Haber ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin